Kanoistické talenty si podmanili Lodenicu

  • Kanoistika / Šport
  • 3. júna 2014, 13:24
  • Autor:th

Piešťanská Lodenica žila od piatka do nedele svetovou mládežníckou kanoistikou. Konala sa tu totiž Medzinárodná regata Piešťany 2014, ktorá každoročne priláka najväčšie talenty kanoistiky z celého sveta od kadetov až po dospelých do 23 rokov. Veľmi dobre si počínali aj Piešťanci Alexander Bóri a Romana Mikušová, ktorí si vybojovali cenné kovy.

Na podujatí sa zúčastnilo okolo 320 pretekárov z 15 krajín. Zo svetovej špičky chýbalo Srbsko, ktoré bojuje s povodňami, a Maďari zase mali domáce kvalifikačné preteky. Podujatia sa nezúčastnili ani Nemci. Na piešťanskej vode sa predstavili aj najlepší mládežnícki reprezentanti Slovenska – Marek Krajčovič, Matej Michálek, Viktor Demin, Miroslav Zaťko, Martin Vajda, Denis Myšák, Tibor Linka a Vincent Farkaš.
Svoje schopnosti mali možnosť predviesť aj pretekári klubu Kajak & Kanoe Piešťany a niektorí si počínali veľmi úspešne. V piatok na kilometrovej trati získala slovenská K4 spolu s Piešťancom Bórim tretie miesto. Bóri bol ešte úspešnejší v sobotu, keď v kategórii K2 na 500 m spolu s Adamom Botekom obsadili prvé miesto a získali zlaté medaily. Pekné umiestnenia si vybojovala aj kadetka Mikušová, ktorá spolu s Mariannou Petrušovou bola druhá v K2 na 500 m a v šprinte na 200 m obsadili tretiu priečku. Ďalší Piešťanci Matej Michálek a Eduard Rebro na medailové pozície nedosiahli.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav