V Piešťanskom týždni 23/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. júna 2014, 13:51
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

V Piešťanoch sa zrútil rodinný dom
Za diaľničným nadjazdom na výpadovke z  Piešťan do Vrbového pri bývalej autoškole sa zrútil rodinný dom. Stalo sa to v stredu 28. mája krátko pred druhou hodinou popoludní. Majiteľ prevádzkoval v  jej nadzemnom podlaží kancelárie.

Vodný svet plánujú otvoriť už tento piatok!
S kompletizáciou originálneho vodného sveta finišujú na ploche pri zimnom štadióne v Piešťanoch. Ak práce neskomplikujú nepredvídané komplikácie a predovšetkým nepriazeň počasia, skúšobnú prevádzku spustia už vo štvrtok tohto týždňa, pre verejnosť by aquapark mali otvoriť o deň neskôr – v piatok.
Na diaľnici sa stali dve nehody naraz

Hrozivo vyzerajúca dopraná nehoda sa stala na diaľnici D1 pri Drahovciach v oboch jazdných pruhoch v utorok 27. mája o 15.55 h. Nákladné auto Scania s martinským evidenčným číslom smerovalo po diaľnici na Bratislavu. V úseku pri obce Drahovce sa vodič pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu auta a narazil do stredových zvodidiel. 59-ročný vodič z Mošoviec v okrese Turčianske Teplice sa pri nehode nezranil, zostali poškodené zvodidlá v dĺžke 42 metrov.
Do ciest nalejú približne 700-tisíc eur

Piešťanské cesty by onedlho mohli byť o niečo kvalitnejšie. O pripravovaných investičných akciách hovoril po stretnutí zastupiteľstva primátor mesta Remo Cicutto. Najrozsiahlejšia oprava by sa mala dotknúť vozovky na Meštianskej ulici.
Unicef v Piešťanoch

Len dve školy na Slovensku si vybrali ako cieľ svojho záujmu delegáti z organizácie Unicef. Jednou z nich bola Spojená škola (SŠ) v Piešťanoch, navštívilo 13 koordinátorov z pobočiek v Anglicku, Novom Zélande, Belgicku, Hongkongu, Francúzsku, či Fínsku. Medzi nimi nechýbali ani dvaja priamo z newyorskej centrály Unicefu.
Vo Veselom namiešali jahodovo-motorkársky koktail

Z príležitosti dňa detí už od rána zneli Veselým veselé pesničky. Najväčšia ovocinárska firma na Slovensku Plantex usporiadala v sobotu 31. mája pre rodiny s deťmi Jahodový deň. Popoludnie patrilo zrazu motorkárov, prišlo ich vyše dvesto.
Kanoistické talenty si podmanili Lodenicu

Od piatku do nedele žila piešťanská Lodenica opäť svetovou mládežníckou kanoistikou. Konala sa tu totiž Medzinárodná regata Piešťany 2014, ktorá každoročne priláka najväčšie talenty kanoistiky z celého sveta od kategórie kadetov až po dospelých do 23 rokov. Veľmi dobre si počínali aj Piešťanci Alexander Bóri a Romana Mikušová, ktorým sa podarilo vybojovať cenné kovy.
Red Wings vykročili do finále lepšie a Rebelov zdolali 5:2

Piešťanská hokejbalová liga v nedeľu odštartovala finálovú sériu, v ktorej súperia Red Wings a Rann Rebels .Úvodný zápas vyšiel lepšie Červeným krídlam, ktoré zdolali Rebelov 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Druhé stretnutie je v pláne na nedeľu 8. júna o 10.00 hod.
Drahovce dostali desať gólov, duboviansky strelec Svítek opäť vyčíňal

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza na zaujímavé zápasy. Trebatice porazili Horné Orešany 5:0 a v ďalšom kole sa pobijú o postup do štvrtej ligy s Bolerázom. Drahovce prežili nevydarený zápas, keď dostali desať gólov od Zavar, Dubovany zase naložili Nižnej 6:1, keď štyri góly strelil v dobrej forme hrajúci Svítek.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín