TRNAVA: Festival Lumen otvorí kultúrne leto v Trnave

  • Spravodajstvo
  • 30. mája 2014, 09:19
  • Autor:sita

Na rozdiel od iných festivalov je hlavný program zadarmo, spoplatnené budú sprievodné podujatia.

Gospelový festival Lumen v Trnave ponúkne na budúci týždeň v centre mesta okrem hudby aj množstvo sprievodných podujatí. Na Trojičnom námestí vystúpia v piatok a v sobotu ruská formácia Nuteki, holandská Draw The Parade, britská kapela Twelve 24 a množstvo ďalších. Na rozdiel od iných festivalov je hlavný program zadarmo.
Festival otvorí v piatok 6. júna popoludní svätá omša, ktorú bude vo františkánskom kostole celebrovať trnavský arcibiskup Ján Orosch, po nej sa na námestí začne prvý hlavný koncert. Spoplatnená bude XL zóna, ktorá ponúkne sprievodný program na viacerých miestach. Jeho súčasťou je vystúpenie divadelného zoskupenia 3T (Tri tvorivé tvory), koncert kapely Komajota, vystúpenie tanečného divadla ATak. Marián Čekovský si do Trnavy pozve spisovateľa Daniela Heviera a fotografa Andreja Bána, prostredníctvom premietania filmu Všetky moje deti bude účastníkom festivalu aj farár Marián Kuffa. Súčasťou Lumenu je aj vyše tridsať prednášok a workshopov na aktuálne témy od dobrovoľníctva cez osobnostný rast človeka až po politický marketing či kontroverznú diskusiu s bývalou pornoherečkou Anastasiou Hagenovou.
Festival Lumen sa za 22 rokov vypracoval na najväčší gospelový festival na Slovensku, do Trnavy vždy začiatkom júna prichádzajú tisícky prevažne mladých ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela