V Ostrove sa konala olympiáda malotriedok

  • Šport / Ostatné športy
  • 29. mája 2014, 15:05
  • Autor:th

Areál futbalového štadióna v Ostrove bol v utorok 20. mája plný malých športovcov. Konal sa tu totiž 16. ročník športovej olympiády malotriednych škôl z Piešťanského okresu. Za slnečného počasia si tu zašportovali deti z deviatich škôl – Borovce, Dolný Lopašov, Dubovany, Krakovany, Ostrov, Ratnovce, Trebatice, Veselé a Veľké Orvište. Celkovo sa po športovisku preháňalo 250 žiakov, ktorých usmerňovalo 33 pedagógov.

Otvorenie olympiády sa nemohlo zaobísť bez štátnej i olympijskej hymny, počas ktorej vybratí žiaci ostrovskej školy a paralympik v cyklistike Vladislav Janovjak zapálili olympijský oheň.
Pre deti bol prichystaný bohatý program, najmä ten športový, keďže sa súťažilo v disciplínach: beh na 60 m, beh na 500 m, hod kriketkou, vybíjaná a futbal. Nesúťažne si svoje sily zmerali žiaci v preťahovaní lanom. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – mladší a starší žiaci, chlapci a dievčatá. Traja najlepší v každej disciplíne dostali diplomy a medaily. Tri najúspešnejšie školy z Trebatíc, Dubovian a Veselého dostali pohár venovaný starostkou obce Danou Borovskou. Okrem toho víťazná škola z Trebatíc i hosťujúca škola Ostrov dostala od V. Janovjaka športový dres.

Dievčatá si to na olympiáde malotriedok rozdali aj vo vybíjanej.

Pre deti, ktoré nesúťažili, boli pripravené rôzne zábavno-športové hry a súťaže, ako napríklad chôdza na chodúľoch a strieľanie z obrieho praku. Vyhľadávanou atrakciou bolo i maľovanie na tvár.
„Podujatie sa vydarilo najmä vďaka podpore a spolupráci školy s rodičmi, priateľmi školy a Obcou Ostrov. Taktiež musíme poďakovať sponzorom, ktorí nám pomohli s organizáciou a uskutočnením celej olympiády,“ povedala jedna z organizátoriek Slávka Chlapíková.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava