Topfest privíta legendy Helloween a Kabát!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. mája 2014, 14:05
  • Autor:ts DUNA

Najpopulárnejšia česká skupina Kabát chystá v tomto roku iba jediný koncert na Slovensku, a to na Topfeste! Dokonca bude mať ich špeciálna scéna a nový program svoju premiéru, takže sa máme na čo tešiť. Na piešťanskom letisku vystúpi aj ďalšia hudobná legenda – nemecká kapela Helloween.

Rockeri z českého Kabátu sa aktuálne sústreďujú na prípravu nového albumu, a tak si na rok 2014 naplánovali iba jediný koncert na Slovensku. Skvelou správou pre fanúšikov však je, že ho absolvujú v Piešťanoch v rámci 11. ročníka festivalu Topfest!
„Kabáti“ sú už pravidelnými hosťami najväčšieho rockového festivalu na Slovensku, tentoraz tunajších priaznivcov potešia už v úvodný deň, teda vo štvrtok 26. júna. Program Topfestu bude totiž rovnako ako v prípade 10. ročníka trvať až tri dni.
„Tešíme sa, že Kabát opäť nebude u nás chýbať. Skupina patrí zakaždým u ľudí k najžiadanejším, a tak veríme, že ich znova potešíme. Chlapci chystajú jednoznačne najväčšiu šou, akú kedy na Topfeste predviedli. Všetko sa to odohrá na špeciálnom obrovskom pódiu s prepracovanou scénou, ktorej stavba vyžaduje dlhšiu prípravu. Preto budú na tomto stejdži hrať vo štvrtok len oni. Už teraz sa na to tešíme, fanúšikov čaká veľké prekvapenie,“ načrtol Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu. Špeciálnym hosťom skupiny Kabát bude dánska skupina D-A-D.
Zoznam účinkujúcich legiend doplní nemecká powermetalová formácia Helloween. Skupina, ktorá si popularitu u fanúšikov tvrdšej muziky buduje od polovice 80. rokov, vystúpi v piatok 27. júna.
Úspešní Nemci, ktorí patria k významným predstaviteľom metalu na európskej scéne, majú na konte už 14 štúdiových albumov. V začiatkoch prerazili nahrávkou Keeper of the Seven Keys, ktorá sa zakrátko dočkala druhého dielu s rovnakým názvom a označením Part 2. V histórii kapely sa vystriedalo 12 hudobníkov, gitarista Michael Weikath a basgitarista Markus Grosskopf sú členmi od vzniku formácie. Spevákom je Andi Deris, ďalším gitaristom Sascha Gerstner a bubeníkom, ktorý sa k zvyšku pridal v roku 2005, Daniel Löble. V súčasnej zostave hrá Helloween už deviaty rok, čo je najdlhší časový úsek s rovnakým zložením v histórii skupiny datujúcej sa od roku 1984.
Okrem Kabátu a Helloweenu sa návštevníci festivalu môžu tešiť aj na skupiny Thirty Seconds To Mars z oskarovým spevákom Jeredom Letom, Sabaton, Team a Paľa Haberu či Horkýže Slíže.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín