Po maturitách sa rozpŕchnu do sveta

  • Spravodajstvo
  • 28. mája 2014, 12:45
  • Autor:ip

V kolektíve 5. C triedy Hotelovej akadémie Ľ. Wintera v Piešťanoch je možné nájsť športovcov, ale aj umelecky založených študentov. Dvadsaťosem zverencov k maturitám priviedla triedna učiteľka Marcela Gábrišová.

„Spolužiaci sa venujú napríklad športu, najsvalnatejším je Marek Pribul, ktorý robí kulturistiku. Ale napríklad vášnivý futbalista Matúš Nemeček vyniká i v ručných prácach, napríklad vo vyšívaní. Dievčatá sú tiež športovo zdatné, ale venujú sa i umeniu. Pravdepodobne najtalentovanejšou je Lucia Leskovská, ktorá súťažila na Gastrofeste Nitra či v Mladom somelierovi a získala niekoľko ocenení,“ uviedla študentka Denisa Halásová.
Spomenula, že céčkari sa po maturite rozpŕchnu do celého sveta. Niektorí pôjdu pracovať, iní zostanú verní študentskému životu. D. Halásová odchádza žiť na Maltu, ďalší spolužiaci do Anglicka, Prahy alebo Brna.
Akademický týždeň bol aj pre céčku stresujúci a všetci sa sústredili na učenie. Po písomných a praktických maturitách, na ktorých prezentovali podnikateľské plány, ich čaká skúška dospelosti.
Piataci pri rozlúčke so školou vynášali tablo, ktoré tvorili staré noviny a fotografie v štýle dvadsiatych rokov minulého storočia. Na téme sa všetci zhodli, a tak vytvorili originálne a štýlové dielo. Okoloidúci ho môžu vidieť vystavené vo fotoateliéri na Teplickej ulici.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava