Nižná: Stabilne funguje futbal, stolný tenis i hokejbal

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. mája 2014, 15:28
  • Autor:th

Šport v obci Nižná sa zameriava najmä na tri odvetvia. Futbalisti hrajú tretiu triedu, no okrem mužstva dospelých tu nefunguje ani jedno mládežnícke družstvo. Stolnému tenisu sa venuje viacero nadšencov, ktorí sa zúčastňujú rôznych turnajov a pripravujú prihlásenie do ligovej súťaže. Miestny hokejbalový klub Minnesota Wild zase nastupuje v Kátlovskej hokejbalovej lige (KHL).

SÚČASNOSŤ: Futbal už nie je ako kedysi
Šport v Nižnej funguje ako vo väčšine obcí. Predovšetkým je to futbal, kde hráči reprezentujú klub Telovýchovnej jednoty Družstevník Nižná, ktorá nastupuje v B-skupine tretej triedy. Futbalové zápasy boli vždy pre Nižnú dlhodobo jediným športovým podujatím v obci. V súčasnosti má Nižná prihlásené v súťažiach len mužstvo dospelých, ale nie vždy to tak bývalo. „Futbal v obci už dnes nie je takým atraktívnym športom ako v minulosti. Problémom je momentálne úzky káder a minimum odchovancov, keďže neexistujú mládežnícke tímy,“ povedala o situácii v miestnom futbale starostka obce Lenka Mikušová.
Posledných šesť rokov sa v Nižnej aktívne hráva stolný tenis. Hoci žiadny registrovaný klub neexistuje, samotní hráči sa často stretávajú a trénujú. Pravidelne sa zúčastňujú turnajov v okolí, kde sa v širokej konkurencii nestratia. Okrem toho majú každý rok aj vlastnú súťaž, kde bojujú o putovný pohár pre najlepšieho hráča obce. Dlhodobo funguje v Nižnej aj hokejbalový klub Minnesota Wild, ktorý nastupuje v KHL. Zatiaľ žiadny väčší úspech klub nedosiahol, ale posledná sezóna bola prelomová a hráči veria v lepšie časy. Tím sa rozrástol o viacero hráčov, pre ktorých bola prvá sezóna ešte len zábehovou a až tá ďalšia ukáže, ako na tom tím Minnesoty je.
Okrem týchto športov sa v obci hrávajú rôzne turnaje, ako napríklad turnaj v šípkach alebo v kartách, konkrétne ide o žolíkový turnaj.
Ostáva otázka na koniec: Čo robiť, aby šport v obci napredoval? „Futbal potrebuje mládež, aby si vychovával hráčov, stolnotenisti sa pripravujú na prihlásenie do súťaže a hokejbalistov čaká sezóna, ktorá nám odpovie na mnoho otázok o pripravenosti kádra. Verme teda, že šport v obci bude atraktívny a ľudia budú s radosťou chodiť podporovať svojich obľúbencov,“ dodala na záver L. Mikušová.

Hráči Minnesoty Wild patria medzi účastníkov Kátlovskej hokejbalovej ligy.

MLÁDEŽ: Mládežnícke družstvá neevidujú
V súčasnosti vo futbalovom klube nefunguje žiadne mládežnícke družstvo. V minulosti tu však mali žiakov i dorastencov, no týmto časom už zrejme odzvonilo. Aj preto futbal v Nižnej prežíva horšie obdobie a neteší sa takej obľube ako v minulosti, nakoľko je v drese dospelých vidieť minimum odchovancov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav