Kurča na španielsky spôsob

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. mája 2014, 12:38
  • Autor:HAĽW

SUROVINY:
1 ks kurča, 30 g soľ, 1 g mleté čierne korenie, 100 g olej stolový, 100 g maslo, 100 g cibuľa, 20 g cesnak, 100 g kečup, 200 g šunka

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Upravené, očistené, umyté a osušené kurča rozštvrtíme, v kĺboch narežeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji po oboch stranách opečieme. Opečené kurčatá z oleja vyberieme a dáme do čistého kastróla. Do výpeku vložíme maslo, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a kečup, základ zalejeme vodou a krátko povaríme. Do vriaceho základu vložíme opečené porcie kurčaťa, prikryjeme a dusíme domäkka. Ku koncu pridáme na rezance nakrájanú šunku opraženú na masle a dodusíme a dochutíme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 31. januára. V Piešťanoch sa 31. januára 1920 narodila baletná umelkyňa a zakladateľka tanečného školstva a Hudobnej…
  • 30.01.2023, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 30. januára. V Piešťanoch sa 30. januára 1911 narodil akademický sochár Valér Vavro. Meniny má Ema.
  • 29.01.2023, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 31. januára 2023
Meniny má Emil, zajtra Tatiana