Kanoisti z Moravian získali osem medailí

  • Kanoistika / Šport
  • 28. mája 2014, 09:46
  • Autor:S. Valová

Vodáci z klubu ŠK Kajak Moravany nad Váhom sa uplynulú sobotu zúčastnili celoslovenských pretekov Rudno Cup na dvojkilometrovej trati. Pre Moravancov išlo o jedny z najúspešnejších pretekov v histórii klubu, pretože z Nitrianskeho Rudna si priniesli až osem medailí.

Tie najcennejšie – zlaté – si vybojovali chlapci Michal Jurčo v K1 12-ročných a Lukáš Valo v C1 13-ročných. Strieborné medaily patrili dievčatám Tatiane Trakalovej v K1 10-ročných, Lucii Valovej v K1 13-ročných a Lucii Horvátovej v K1 9-ročných a chlapcom Samuelovi Podhradskému v K1 11-ročných a Martinovi Chalásovi v K1 9-ročných. Bronzovú medailu si priniesla najmladšia pretekárka klubu Nina Szobolovszka v kategórii K1 do deväť rokov.
Len kúsok za medailovým umiestnením prišli Jessica Lee Yaxley a Branislav Jurčo, ktorým sa ušlo najmenej obľúbené štvrté miesto. Spomedzi všetkých klubov skončil ŠK Kajak na výbornom štvrtom mieste s len šesťbodovou stratou na tretie Komárno. Na prvej priečke sa tradične umiestnili Nováky, druhý skončil Šamorín.

Týmito výbornými výsledkami sa do mládežníckej reprezentácie dostali S. Podhradský, M. Jurčo a L. Valová, ktorých o dva týždne čakajú reprezentačné preteky v českých Račiciach.Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina