Miklíka štatistiky tešia, mrzí ho neúspech tímu

  • Hokej / Šport
  • 27. mája 2014, 15:48
  • Autor:sita

Najproduktívnejším slovenským hokejistom na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku bol Piešťanec Michel Miklík. Útočník, ktorý po sezóne odchádza zo Slovana Bratislava do Chabarovska, strelil v siedmich stretnutiach štyri góly a pridal sedem asistencií. Miklík si po poslednom zápase s Dánskom spoločne s Jánom Lacom a Marekom Ďalogom prevzal ocenenie pre najlepšieho hráča slovenského tímu.

„Individuálne štatistiky ma síce tešia, ale na turnaji idú bokom. Hokej je tímový šport, mali sme svoj cieľ, chceli sme uspieť ako mužstvo a postúpiť do štvrťfinále, čo sa nám nepodarilo,“ uviedol Miklík.
Tridsaťjedenročný krídelník si v Minsku opäť v útoku porozumel s Tomášom Tatarom a Jurajom Mikúšom, s ktorými hral už v Helsinkách 2012. V posledných súbojoch na turnaji to bol najlepší slovenský útok. „Myslím si, že sme si vzájomne sadli a dobre sa dopĺňali. Hrali sme skutočne výborne,“ poznamenal Piešťanec.
Slováci v poslednom zápase s Dánskom, ale aj v celom turnaji často zohrievali trestnú lavicu. Sily z hry v oslabení potom chýbali. Na šampionáte mužstvu nevyšla tretia tretina s Francúzskom, ktorá ho vlastne pripravila o štvrťfinále. „Celý ten zápas sme nehrali oslnivo. Mali sme síce dvojgólový náskok, ale stratili sme ho. To by sa nemalo stávať. Rovnako sme sa nechávali hlúpo vylučovať, polovica faulov bola zbytočná,“ vrátil sa k zlomovému duelu Miklík.
Rodák z Piešťan ešte pred šampionátom podpísal zmluvu s Amurom Chabarovsk. Teraz jeho cena stúpla, ale rozhodnutie mať kontrakt v ruke už pred odchodom do Minska neľutuje. „Bol som pokojnejší, takže neľutujem a do Chabarovska sa už teším,“ dodal Miklík.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava