Kanoista Rusnák v Račiciach „zemiakový“

  • Kanoistika / Šport
  • 27. mája 2014, 13:33
  • Autor:sita

Slovenský reprezentant Matej Rusnák obsadil štvrté miesto v disciplíne C1 na 5000 metrov v rámci záverečného súťažného bloku na pretekoch Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v Račiciach.

Čerstvý majster Slovenska v tejto disciplíne sa počas pretekov posúval zo šiestej priečky vyššie, ale na medailovú pozíciu to napokon nestačilo. Za bronzovým Kanaďanom Benjaminom Russellom zaostal o osem a pol sekundy.
Pred tromi týždňami v Miláne 26-ročný piešťanský kanoista jazdiaci za Duklu Trenčín vôbec prvý raz v kariére vyhral preteky Svetového pohára na tejto vytrvaleckej vzdialenosti, teraz mu cenný kov tesne ušiel. V Račiciach mal 19 súperov, konkurencia bola podľa jeho slov náročnejšia ako v Miláne. „Trochu som zo štvrtého miesta sklamaný. Medaila by určite potešila, nechcel som ísť z Račíc naprázdno domov. Viac než kilometer pred cieľom som to skúsil, dotiahol som sa na tretieho Kanaďana, ale v závere som už nemal na to, aby som ho predbehol. Škoda, ale inak to bola moja štandardná jazda,“ hodnotil M. Rusnák.
Momentálne najlepší slovenský kanoista sa predstavil v Račiciach v náročnej súťažnej kombinácii v singlkanoe na 1000 a 5000 m. Na tisícke bol šiesty a na päťtisícke štvrtý. Dva diametrálne odlišné preteky absolvoval len v rozpätí niekoľkých hodín. Ako to zvládol fyzicky aj psychicky? „Človek musí pracovať s psychikou. Treba sa maximálne skoncentrovať na jednu disciplínu v jeden deň a potom to hodiť za hlavu a prepnúť na inú disciplínu. V tom spočíva tá náročnosť. Mám už niečo odpretekané, pomáhajú mi skúsenosti,“ odpovedal Piešťanec.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava