Béčkarom v pamäti utkvela luxusná stužková

  • Spravodajstvo
  • 27. mája 2014, 12:41
  • Autor:ip

Akademický týždeň prebehol rýchlo aj štvrtákom z béčky na Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch. Túto menšiu triedu, kde je pätnásť dievčat a dvaja chlapci, viedla štyri roky učiteľka Martina Karoly. Študenti za zhodli, že lepšiu triednu by nenašli.

„Náš kolektív sa postupne rokmi utužoval, ale najviac k tomu dopomohla asi stužková. V triede máme majsterku Slovenska vo floristike Evelyn Máriássy, ktorú na všetky súťaže pripravovala pedagogička Marta Rybová. Podporovala ju aj naša triedna a jej rodičia, ktorí nám poskytli kvety na luxusnú výzdobou našej stužkovej. Ďalej máme v triede reprezentantku v spoločenských tancoch Valentínu Šemelákovú a dve výborné žiačky, ktoré nás reprezentujú na športových súťažiach. Mňa vďaka študijným výsledkom už prijali na vysokú školu záhradnej architektúry do Brna. A nakoniec našu triedu krášli mladá a nádejná modelka Martina Klinčúchová,“ uviedla študentka Zuzana Holičková.
Väčšina béčkarov zostáva robiť na Slovensku v záhradných firmách a kvetinárstvach, ale niektorí sa chystajú do zahraničia. Na ich table, samozrejme, nemohla chýbať téma kvetov. Išlo o kvetinový veniec, ktorý vytvorila E. Máriássy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava