V Piešťanskom týždni 22/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 26. mája 2014, 15:13
  • Autor:red. (v)

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Krajinský most uzavrú, podnikateľom protesty asi nepomôžu

Po otvorenom liste podnikateľov z ľavej strany Váhu županovi Tiborovi Mikušovi, v ktorom protestovali proti termínu uzávierky Krajinského mosta v  Piešťanoch, si ich zástupcu zavolali na rokovanie na pôdu Trnavského samosprávneho kraja. To sa odohráva práve dnes v pondelok, hoci dátum uzavretia Krajinského mosta je už známy.
Nebo nad Piešťanmi križovali budúci piloti Boeingov

Pozornosti Piešťancov neušla mimoriadne rušná obloha, keď nad mestom absolvovali výcvik  budúci piloti prúdových lietadiel v spoločnosti inštruktorov. V utorok 20. mája letisko zaznamenalo asi 40 letov lietadla typu Boeing.
Evu otvoria približne v polovici júna
Kúpalisko Eva v Piešťanoch neotvoria v plánovanom termíne 1. júna. Pre Piešťanský týždeň to potvrdil šéf Klubu vodného póla Kúpele Piešťany Ľudovít Kubán. Osemdesiata sezóna na kúpalisku by mala začať približne v polovici mesiaca.
Piešťanský City fest s rukami nad hlavou
Na druhom ročníku festivalu City fest Piešťany mali tisícky mladých takmer na každom koncerte ruky hore. Spievali s účinkujúcimi najznámejšie hity, vytancovali sa do vôle. Ak by v sobotu v noci nepretínali oblohu desiatky bleskov a nespustil sa dážď, svoj koncert počas druhej festivalovej noci odohrá aj piešťanská kapela Slniečko. Jej priaznivci však neprišli skrátka.
Noc kostolov si pripomenuli v našom regióne len v Lančári

Piešťanského okresu, ktoré zareagovali na niekdajšiu iniciatívu dnes už bývalého arcibiskupa Róberta zapojiť sa do medzinárodného projektu Noc kostolov. Po piatkovej „noci“ minulého týždňa zostal lančársky chrám osamotený ako posledný Mohykán.

Zázračný oriešok úradoval po celom meste
V poradí už ôsmy ročník festivalu Zázračný oriešok  doviedlo do Piešťan nielen rozhlasovú rozprávku, ale aj množstvo umelcov. Boli tu ilustrátori, spisovatelia, dramatici, scenáristi i herci. Podujatie sa začalo karnevalovým sprievodom, pokračovalo množstvom kultúrnych akcií, niektoré z nich organizátori umiestnili aj do Mestskej elektrárne.  Súťažné rozprávky si vypočula detská i odborná porota. V  kategórii rozprávkových hier  zvíťazil autorský tím rozprávky Leonardo, kocúr z ulice. V monologických rozprávkach si hlavnú cenu prevzali tvorcovia Popolušky.

V Ostrove sa konala olympiáda malotriedok

Areál futbalového štadióna v Ostrove bol v utorok 20. mája plný malých športovcov. Konal sa tu totiž 16.ročník športovej olympiády malotriednych škôl z Piešťanského okresu. Za krásneho slnečného počasia si tu zašportovali deti z deviatich škol – Borovce, Dolný Lopašov, Dubovany, Krakovany, Ostrov, Ratnovce, Trebatice, Veselé, Veľké Orvište. Celkovo sa tak po športovisku preháňalo 250 žiakov, ktorých usmerňovalo 33 pedagógov.

Kanoista Rusnák v Račiciach „zemiakový“
Slovenský reprezentant Matej Rusnák obsadil štvrté miesto v disciplíne C1 na 5000 m v rámci záverečného súťažného bloku na pretekoch Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v Račiciach. Čerstvý majster Slovenska v tejto disciplíne sa počas pretekov posúval zo šiestej priečky vyššie, ale na medailovú pozíciu to napokon nestačilo. Za bronzovým Kanaďanom Benjaminom Russellom zaostal o osem a pol sekundy.

Dubovany majú postup vo svojich rukách, Sokolovce o krok bližšie k záchrane

Regionálne futbalové súťaže pokračovali cez víkend ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Dubovany v šlágri kola porazili Koplotovce 3:0 posunuli sa na prvé miesto. Ratnovce v zápase s Pečeňadmi stratili dvojgólové vedenie a len remizovali 2:2. Sokolovce zase zdolali Dolné Trhovište a priblížili sa k záchrane. Hviezdou kola je futbalista Veľkého Orvišťa Denis Krajčo, ktorý hetrikom zariadil výhru svojho mužstva.
 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina