Vrbové: Kormidlo držia pevne v rukách

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2014, 09:29
  • Autor:zš

Aj na Gymnáziu Jána Baltazára Magina v meste pod šikmou vežou sa štvrtáci lúčili zo školou. Neobišlo sa to bez sĺz a úprimných objatí. V posledný deň pred akademickým týždňom, 16. mája, vyobliekaní maturanti za hlasného zvuku píšťaliek a rapkáčov navštívili každú triedu.

Na table sú všetci oblečení v námorníckych tričkách, vrátane riaditeľa školy Františka Glosa, triednej učiteľky Ivety Rehákovej a učiteľky Tatiany Vavríkovej. Dôvod, prečo zvolili takýto motív, je jasný: „Štyri roky sme mali v škole lážo plážo, ale teraz držíme kormidlo pevne v rukách a chceme preplávať tú búrku na mori,“ uviedla za všetkých odhodlane študentka 4. A Michaela Matušovská.
Medzi 29 študentmi je desať chlapcov, z ktorých väčšina uspela na prijímacích skúškach na vysoké školy zo zameraním na šport. Dievčatá láka pedagogika a manažment, ale najprv musia spraviť ústne skúšky z anglického a slovenského jazyka. Podaktorí sa chystajú vycestovať za prácou do zahraničia.
Počas dopoludňajších hodín pochodovali maturanti s tablom po meste a dávali na známosť, že sa lúčia s bezstarostným obdobím a využili poslednú možnosť na zábavu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín