V Ahoji opäť nôtili slávici

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2014, 08:07
  • Autor:Zuzana Floreková

Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch organizovalo pre školopovinné deti okresné kolo 24. ročníka celoslovenskej speváckej súťaže Slávik Slovenska. Garantom podujatia je operný spevák Peter Dvorský.

Súťaž sa konala v spoločenskej sále centra začiatkom mája. Súťažiacich rozdelili do troch kategórií podľa ročníkov. Podmienkou bolo zaspievať dve ľudové piesne, jedna musela pochádzať zo Spevníčka Slávika Slovenska 2014. Druhá bola ľubovoľná s minimálne dvoma slohami. Celkovo sa zúčastnilo 17 detí zo siedmich piešťanských škôl, ale aj z Drahoviec, Veľkých Kostolian, Chtelnice či Rakovíc.
V prvej kategórii si prvé miesto vybojovala Patrícia Petrovičová zo Základnej školy (ZŠ) Holubyho, na druhom sa umiestnila Katarína Hužovičová zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Piešťany a tretí skončil Matej Babečka zo ZŠ Drahovce. V druhej kategórii si prvé miesto vyspievala Viktória Bračíková zo ZUŠ Piešťany,
druhá bola Petronela Líšková zo ZŠ Chtelnica a na tretej priečke skončil Juraj Hlbocký zo ZŠ sv. Márie Goretti. Poslednú kategóriu najlepšie prezentovala Jana Goreková zo ZUŠ Piešťany, druhé miesto si vyspievala Petra Hodulová zo ZŠ Brezová a tretie Klaudia Vaculová zo ZŠ Holubyho. Do krajského kola postupujú súťažiaci z prvých miest.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav