Ratnovce: Slabšia sezóna futbalistov, dobré meno robí Rybáriková

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. mája 2014, 12:47
  • Autor:th

Šport v obci Ratnovce sa zameriava najmä na futbal. Má dlhoročnú tradíciu a muži v súčasnosti nastupujú v oblastných majstrovstvách. Okrem nich sa pravidelne stretáva mužstvo starých pánov i partia nohejbalistov. Na svoje si v Ratnovskej zátoke prídu i vyznávači vodných športov a skvelé meno obci robí vo svete tenistka Magdaléna Rybáriková, ktorá z Ratnoviec pochádza.

Hlavným športom je futbal. Žiaľ, zostalo už len mužstvo dospelých, ktoré nastupuje v oblastnej súťaži a v aktuálnom ročníku patrí do spodnej polovice tabuľky. „Máme dobrý kolektív, ale v tabuľkovom umiestnení to nie je bohviečo. Je to najmä preto, že sa nám príliš nedarí v gólovom zakončení. Medzihra je dobrá, no koncovka chýba. Žiaľ, niekedy k nášmu zlému výsledku prispel aj rozhodca,“ zhodnotil prebiehajúcu sezónu prezident OFK Ratnovce Emil Kútny.
Hlavným sponzorom futbalistov je ako vo väčšine obcí obecný úrad. Oddielu však pomáha i niekoľko menších sponzorov a môžu ako občianske združenie poberať dve percentá z daní. „Pomáha nám môj syn Matúš, ktorý vždy pred sezónou niečo zasponzoruje. Ďalší sponzor nám dal podnet na vybudovanie podzemnej závlahy, ktorú sme úspešne dokončili, za čo mu ďakujeme. Firma Ivek zase pomohla pri rekonštrukcii sociálnych zariadení v kabínach. V budúcnosti by sme radi vybudovali tréningové ihrisko v priestore za bránou a vymenili oplotenie od záhrad občanov obce. K činnosti klubu prispieva dobrou prácou i výbor OFK – viceprezident Milan Boďo, vedúci mužstva Mikuláš Bartko, hlásateľka, zapisovateľka Henrieta Marková a mládež má na starosť Dárius Bírešík,“ povedal E. Kútny.
Zaujímavosťou je, že pri zranení gólmana Lazového zaskakuje v bráne tréner mužstva Jozef Križna, narodený v roku 1955. Masérom a lekárom tímu je zase čoskoro 80-ročný Július Bilík, ktorý 27. júla oslávi životné jubileum.
V Ratnovciach už dlho funguje aj futbalové mužstvo starých pánov, ktorí do roka absolvujú niekoľko zápasov. Na Štefana v obci organizujú futbalový turnaj, ktorého sa pravidelne zúčastňuje šesť-sedem mužstiev. Tohto roku to bude 11. ročník.
Mimo futbalu má v obci svoje zastúpenie aj nohejbal. Miestni nadšenci sa stretávajú každú nedeľu, aby si spoločne zahrali, a chodia po rôznych turnajoch, kde sa im celkom darí. V obci na výročie SNP organizujú nohejbalový turnaj, ktorý sa teší veľkej obľube.
Vyznávači vodných športov si tu tiež prídu na svoje. V obci je Ratnovská zátoka s vodnolyžiarskym vlekom, kde si vodné športy môže vyskúšať každý. V areáli sa organizujú rôzne preteky a športové i spoločenské podujatia.
Dobré meno vo svete obci robí tenistka Magdaléna Rybáriková, ktorá z Ratnoviec pochádza. Pravidelne reprezentuje Slovensko v Pohári federácie, vyhrala aj tri turnaje WTA a patrí medzi 40 najlepších svetových tenistiek.

Viac o mládeži a histórii športu v Ratnovciach sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek