Na bankete robili praktické maturity

  • Spravodajstvo
  • 20. mája 2014, 15:22
  • Autor:vd

Na slávnostnom bankete Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch sa podávala zajačia paštéta s pistáciami, hruškové chatney, kuracia balantínka, suflé zo zelenej fazuľky, ale i bravčová panenka v medovo-orechovej kruste. Hosťami boli rodičia maturantov, ktorým tridsať štvrtákov v odboroch čašník-servírka a kuchár pripravilo a podávalo v utorok 13. mája pred očami maturitnej komisie jedlá a nápoje. Tréma bola primeraná významu udalosti.

Praktickú maturitnú skúšku vykonali v ten deň všetci. Dopoludnia čašníci a servírky pred komisiou flambovali broskyne, ananás i rezy zo sviečkovice. „Vyrábali tiež pana cotta s flambovaným ovocím, no predviedli aj tranšírovanie – filetovanie pstruha, miešali nápoje či dekantovali červené víno,“ uviedla riaditeľka školy Anna Zálešáková. Najlepší žiak Matúš Remiš potom popoludní viedol banket v školskom reštauračnom zariadení Semafor. Kuchári zasa počas praktickej skúšky pripravovali aj sladké dobroty ako čokoládovú tortičku, penu z bielej čokolády s ovocím a ríbezľový dip. Najlepším kuchárom tejto školy je Šimon Blanárik, ktorý vyhral mnohé gastro súťaže.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava