V Piešťanskom týždni 21/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 19. mája 2014, 15:15
  • Autor:red.

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Vietor lámal stromy v Piešťanoch aj v regióne
Silný vietor, ktorý fúkal minulý týždeň si vyžiadal v trnavskom kraji 67 zásahov hasičov. Dvadsať sedem výjazdov mali príslušníci Hasičského a záchranného zboru v piešťanskom okrese. Stromy padali nielen v meste ale aj v katastri  Chtelnice, Nižnej a Dolného Lopašova.
Centrum Piešťany v hlavnom meste Líbye začalo svoju činnosť úspešne
Počiatočné výsledky informačného centra pod názvom Piešťany, ktoré začalo so svojou fungovať v hlavnom meste Líbye Tripolis, sú už na svete. Vďaka nemu služby piešťanských kúpeľov využíva prvá skupinka líbyjských hostí. Druhá priletí koncom tohto týždňa.
 
Webová (nie) inšpirácia pre Piešťany

Portál Rezortu Piešťany vyšiel na zhruba 4 000 eur, podobná stránka Trnavy na viac ako 100 000. Dve webové stránky propagujúce dve mestá Piešťany a Trnavu. Dajú sa porovnávať ťažko už len z hľadiska vložených finančných prostriedkov. Jedno však majú spoločné, rodili sa dlhší čas, ako mali. Piešťanský pod paľbou tvrdej kritiky, Trnavy zase so sankciami. Dočítate sa v téme týždňa Piešťanského týždňa.

Robot Nao prinesie kávu trojprstvovou rukou, poradí si s ňou a jeho kolega z lega?
Príjemným, trochu detským hlasom, uviedol robot Nao že má 25 motorov, ktoré hýbu jeho telom aj končatinami. Chválil sa štyrmi diaľkomermi a tromi dotykovými senzormi. Najviac si na prezentácii, ktorá sa uskutočnila v Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej pochvaľoval dve kamery, ktorých obraz vie spracovávať. Na základe tohto vyhodnocuje polohu predmetu určenej farby a predmet uchopí trojprstovou rukou. Takto napríklad donesie kávu. Uchopiť šálku by isto dokázal prostredníctvom robotickej ruky jej autor – žiak ôsmeho ročníka Základnej školy na Banke – Michal Lúčny. Za svoj výrobok z lega získal v súťaži  Istrobot si cenu poroty.
Remeselníkom do trhov v kúpeľoch zapršalo
Aj na tohtoročných remeslách to cinkalo zvonkohrami, voňalo cesnakovými topeničkami, cvendžalo kovom a pískalo fujarami i vyrezávanými píšťalkami. „Dážď mi neprekáža. Som rada, že môžem prezentovať svoje textilné hračky,“ povedala pre Piešťanský týždeň ľudová umelkyňa Jarmila Baková.
Noc múzeí vo vojenskom i balneologickom múzeu

Vo vojenskom historickom múzeu ste si mohli zapilotovať lietadlo. V tom druhom vybuchla sopka. Ako je to možné?
Trénerom havranov bude Roman Sýkora, odchádza brankár Tomek

Ako sme prednedávnom informovali, situácia v klube ŠHK 37 je v súčasnosti špecifická. Klub trápia určité finančné problémy, no vedenie robí všetko preto, aby sa všetky podlžnosti vyrovnali a mohlo sa nastúpiť do sezóny s čistým štítom. Čo sa týka športovej stránky, máme pre našich čitateľov a fanúšikov piešťanských hokejistov niekoľko noviniek.

Michel Miklík: Radšej by som bol, keby zbierame body ako mužstvo

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v sobotňajšom zápase na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku nad Talianskom 4:1 a stále má nádej na štvrťfinále. Slováci majú vďaka trom bodom aj istotu účasti na budúcoročnom svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave. Veľmi dobre sa zatiaľ na šampionáte prezentuje Piešťanec Michel Miklík, ktorý v doterajšom priebehu turnaja nazbieral deväť kanadských bodov (3+6) a patrí medzi najlepších hráčov turnaja.

Regionálne derby pre Veľké Kostoľany, Klas riadil vysokú výhru Trebatíc
Regionálne futbalové súťaže pokračovali v nedeľu ďalším kolom a tak ako zvyčajne nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice doma zdolali Jacovce vysoko 9:1. Veľké Kostoľany porazili v regionálnom derby Krakovany 6:1 a dobre si počínali i Dubovany, ktoré štyrmi gólmi v druhom dejstve porazili Dolné Trhovište. Hviezdou kola sa stal Trebatický hráč Dušan Klas, ktorý nastrieľal štyri góly.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf