Slováci konečne vyhrali, Miklík trikrát bodoval!

  • Hokej / Šport
  • 14. mája 2014, 22:31
  • Autor:sita

Slovenská hokejová reprezentácia dosiahla na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku prvé víťazstvo, v stredu si v A-skupine poradila s Nórskom 5:2 a vrátila sa do hry o postup do štvrťfinále. Slováci tentoraz zvládli duel vďaka aktívnej hre, dobrému korčuľovaniu a vyhýbaniu sa zbytočných chybám aj tretiu tretinu a prvýkrát v tejto časti hry dokázali na turnaji skórovať. K výsledku prispel výraznou mierou i Piešťanec Michel Miklík, ktorý jeden gól dal a na ďalšie dva prihral.

"Tri zápasy sme nevyhrali, body nám unikali, takže sme radi, že sme dnes získali všetky tri. Rozhodlo, že sme dávali góly, celkovo päť. Strelecky zabrali dve formácie, zvyšné boli bojovné. Súpera sme okrem prvej tretiny prakticky nepustili k nám, počet striel jasne hovorí v náš prospech. Vždy sa dá hráčom niečo vyčítať, napríklad sme znova zle prestriedali, takých drobných chýb sa musíme vyvarovať, lebo silnejší súper ich trestá," uviedol tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Ten spoločne so svojimi asistentmi museli preskupiť v poslednej tretine formácie, keďže na ľade absentoval center prvého útoku Marek Hrivík. "Je chorý, už nastúpil so sebazaprením a po druhej tretine bol vyšťavený," priblížil český kouč. 
Piešťanec Michel Miklík si gólom a dvoma asistenciami proti Nórsku upevnil pozíciu najproduktívnejšieho Slováka na šampionáte. "Konečne sme to prelomili, konečne normálna tretia tretina. Naše sebavedomie pôjde nahor, takisto sa zlepší nálada v šatni. Nechceli sme si pred zápasom pripúšťať zvýšenú nervozitu. Veríme, že to takto bude pokračovať. Dnes sme mali vyššiu početnosť streľby, snažili sme sa páliť z každej pozície. V ďalších zápasoch musíme odstrániť chyby, ktoré sme urobili a to dobré si vziať so sebou ďalej. Tento výsledok je dobré povzbudenie pre celý tím," rekapituloval 31-ročný krídelník druhej formácie. Výrazne sa pod dôležité víťazstvo podpísal kanonier prvého útoku Ladislav Nagy, ktorý si takisto ako proti Francúzom doprial gólovú dupľu. "Už v predchádzajúcich dueloch sme mohli dvakrát počuť slovenskú hymnu, ale pokašľali sme to. V kabíne sme si povedali, že to teraz zvládneme až do konca, veď hokej hrať vieme. Konečne sa nám podarilo uspieť. Sme radi, že dnes sme to zvládli. Všetko je o korčuľovaní a dnes nám to šlo. Ak v tom budeme pokračovať ďalej, môžeme získať ďalšie body. V každom súboji musíme hrať, akoby bol náš posledný," pripomenul Nagy. 
V A-skupine sa najbližšie zverenci Vladimíra Vůjtka predstavia v piatok 16. mája, keď o 19.45 SELČ nastúpia proti favorizovanému Švédsku. Vďaka trom bodom zo súboja s Nórskom sa Slovensko posunulo na 6. miesto tabuľky. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf