V Piešťanskom týždni 19/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2014, 13:56
  • Autor:red

Prešiel ďalší týždeň. Ľudia ho prežili pracovne, na dovolenkách či v domácnosti. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali a pre čitateľov zmapovali najrôznejšie aktuality a organizované akcie. Už v utorok sa o tom môžete presvedčiť v novom čísle vašich novín.

O opravu Krajinského mosta má záujem deväť firiem
Na Správe a  údržbe ciest (SaÚC) Trnavského samosprávneho kraja otvorili obálky od firiem, ktoré majú záujem o rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch. Do ďalšieho kola výberového konania sa dostalo deväť firiem.

Vchody do krošlákovca síce zabezpečili, ale dokedy?
Nemocnicu Alexandra Wintera (NAW) v Piešťanoch čaká zrejme postih za neuchránenie citlivých údajov, ktoré objavila polícia v bývalej pitevni pri budove doliečovacieho zariadenia zvaného krošlákovec. V piatok 2. mája tu našli stopy po vyčíňaní vandalov. Boli tu rozhádzané rôzne biologické vzorky a materiály. Nemocnica argumentuje, že k pochybeniu z jej strany nedošlo.

Piešťanci platia za odpad najviac zo všetkých miest
Aj kúpeľné mesto Piešťany sa zapojilo do projektu Benchmarking mestských úradov, ktorý umožňuje okrem iných ukazovateľov aj objektívne porovnanie nakladania s  odpadmi u približne rovnakých miest Slovenska. Benchmarking je proces porovnávania metód, postupov či služieb určitej organizácie s inými organizáciami, ktoré pôsobia v podobnej oblasti. Mestá si vďaka nemu môžu porovnávať výsledky napríklad z hospodárskeho roku 2012.
Predstavujeme maturantov

Výklady obchodov najmä v centre mesta sa začínajú zapĺňať tablami tohtoročných maturantov. Prvými, ktorí vyšli s tablami do ulíc, boli študenti z Gymnázia Pierra de Coubertina. Predstavujeme vám jednotlivé triedy žiakov, ktorých čakajú skúšky dospelosti.
Do práce na bicykli chodia najviac Piešťanskí zelení páni

Aj Piešťanci, medzi nimi  i mestskí úradníci, sa zapojili do celonárodnej súťaže s názvom Do práce na bicykli. Piešťany postavili spolu 37 družstiev. Po prvom týždni vedie s počtom 81,4 najazdených kilometrov tím Piešťanských zelených pánov z On Semiconductoru Slovakia. Väčšinu – 60,8 kilometrov – prešiel Martin Vitko, ktorý sa zaradil na prvé miesto tabuľky.
P. Mikula: Myseľ je ako padák, funguje, len keď je otvorená

Paragliding je letecký šport, ktorý sa na Slovensku začal rozvíjať po roku 1989. V súčasnosti je v Leteckej amatérskej asociácii Slovenskej republiky evidovaných viac ako tisíc pilotov. Lietaniu sa venuje aj Piešťanec Patrik Mikula.
Piešťanec mal prsty vo všetkých góloch Slovákov

Slovenská hokejová reprezentácia má na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku za sebou prvé dva zápasy. V piatok prehrala s Českom 2:3 po predĺžení a  v sobotu s Kanadou nezvládli naši hokejisti záver zápasu a  javorovým listom podľahli 1:4. Piešťanských fanúšikov však môže tešiť vystúpenie Michela Miklíka, ktorý mal prsty vo všetkých troch góloch Slovákov a je zatiaľ najproduktívnejším hráčom mužstva.
Plavci ŠPK Kúpele získali 24 medailí  

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany sa zúčastnili  medzinárodných  pretekov Veľká cena Dolného Kubína. Za účasti 352 pretekárov zo 42 klubov si výprava 30 plavcov počas prvého májového víkendu vyplávala 24 medailí a jeden najhodnotnejší bodový výkon v kategórii „A“, ktorý patril Lenke Paulíkovej na 200 metrov voľný spôsob (vsp.).
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín