Otvorený list nespokojných prevádzkovateľov s termínom uzávierky mosta.

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2014, 09:31
  • Autor:red

Prevádzkovatelia ubytovacích a stravovacích zariadení situovaných na ľavej časti Váhu zásadne nesúhlasia s termínom začatia rekonštrukcie Krajinského mosta v Piešťanoch. Svoje stanovisko vyjadrujú v otvorenom liste Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK), ktorý vyššiemu územnému celku zašlú v priebehu tohto týždňa.

Prinášame celé znenie listu:
Otvorený list predsedovi Trnavského samosprávneho kraja Tiborovi Mikušovi ohľadom termínu opravy Krajinského mosta v Piešťanoch
                                                           Piešťany, 7. mája 2014
Vážený pán predseda,
  Ako prevádzkovatelia ubytovacích a stravovacích zariadení na východnej časti Váhu sme sa rozhodli predložiť Vám otvorený list, v ktorom chceme vyjadriť veľké znepokojenie ohľadom plánovanej odstávky Krajinského mosta počas letných prázdnin.
Ako podnikatelia v oblasti cestovného ruchu sme každý rok závislí na hlavnej sezóne, ktorá je v mesiacoch júl a august. Nevieme pochopiť ako je možné, že sa zainteresované strany rozhodli pre tento termín.
Cestovný ruch v Piešťanoch predstavuje podstatnú časť toku financií v našom meste a v okolitom regióne. Počas týchto mesiacov je naše mesto a naše zariadenia najviac navštevované a preto si myslíme, že odstavenie jediného premostenia je veľmi zlým rozhodnutím, ktoré môže ovplyvniť existenciu našich prevádzok, vytvoriť problémy pre prevádzky v samotnom meste Piešťany, ale čo je najpodstatnejšie, uzatvorenie mosta bude mať za následok prudký pokles návštevnosti Piešťan a s tým spojený veľký odliv finančných prostriedkov, ktoré by v opačnom prípade turisti v našom meste nechali. Nehovoriac o tom, že tento fakt bude mať za následok pokazené meno v očiach turistov do budúcnosti.
Vaša argumentácia hovoriaca o tom, že prázdniny sú dobrým riešením z pohľadu dopravy detí do škôl nemá opodstatnenie. Dali sme si tú námahu a zistili sme, že počet študentov využívajúcich autobusy na ceste do školy z obcí Radošina, Jalšové, Sokolovce, Ratnovce, Moravany a Banka je tak malý, že nás to núti minimálne k zamysleniu sa nad týmto Vašim argumentom. Dôležitou súčasťou nášho prieskumu je aj fakt, že študenti a cestujúci do práce považujú za svoj cieľ cesty v drvivej väčšine zástavku na Krajinskej ulici (zastávka Vajanského nám.). Uzatvorenie mosta im teda predĺži cestu chôdzou len o pár stoviek metrov, zatiaľ čo nám o niekoľko desiatok kilometrov.
Na základe našich zistení Vás teda chceme touto cestou poprosiť o kompromis týkajúci sa dátumu rekonštrukcie mosta a to nasledovne. Našim návrhom je začať práce na rekonštrukcii v termíne 10. až 15. augusta tak, aby sme čo najviac zabránili negatívnemu dosahu na cestovný ruch v Piešťanoch. Tento dátum považujeme za vhodný aj preto, že podstatné práce sa uskutočnia ešte počas letných prázdnin a tým menej utrpia aj cestujúci do škôl v Piešťanoch a okolí.
Na záver nám dovoľte vyjadriť názor, že aj naďalej súhlasíme s potrebou rekonštrukcie avšak v rozumnom termíne, ktorý nebude mať katastrofálne následky pre cestovný ruch, ktorý je kľúčovým odvetvím pre naše mesto a okolie.
S úctou prevádzkovatelia nasledovných zariadení:
Ing. Eva Godmášová – Grand Hotel Sergijo . Grand Boutique Hotel
Jozef Pullmann – Camping Pullmann Piešťany
Milan Hollý – Hotel Korekt
Jozef Poláček  – Hotel Odevák
Stanislav Pavlovič – Jalšovské Chaty – Chata Inovec
Mário Samuhel – Reštaurácia Furman
Eva Bábska – Hotel Lux
Jaroslav Samuhel – Reštaurcia Tri Groše
Jozef Kubík – Areál Ratnovská Zátoka

Viac o iniciatíve nespokojných podnikateľov sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré vychádza 13. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea