E.M. abstraktné varenie

  • Blogy
  • 11. mája 2014, 14:48
  • Autor:E.M.Photography

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Tentoraz vám chcú ukázať novú epizódu, ktorú nazvali abstraktné varenie.

Po dlhom čase sme pripravili ďalšiu epizódu, ktorá nesie názov abstraktné varenie, alebo teda, fotenie. Všimli sme si, že v poslednej dobe dosť ľudí začína fotiť alebo fotí abstraktné fotky. Práve preto sme sa rozhodli, že priblížime tento druh fotografie aj ľudom, ktorí tomuto žánru moc neholdujú alebo nevedia ako na to. Keďže je to pomerne jednoduché, možno to skúsite aj vy. Abstraktné fotografovanie má výhodu v tom, že nie ste nijak extra limitovaný dajakými špeciálnymi zásadami pri fotení. Riadite sa len vlastnou fantáziou a nik ani nemusí tušiť, čo je na fotke. Hodnotenie fotky je už potom len čisto pocitové. Ale mám rád tie komentáre pod fotkou typu – to nie je fotka ale grafika a podobne. Vždy sa na tom dobre pobavím a iba to ukazuje hlúposť komentujúceho a neznalosť problematiky, nuž čo – hejterom ide dnes karta na nete :-).
Ale aby som sa teda dostal k problematike. K foteniu vám stačí len základná foto-výbava.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=bsSN2sO7RSY

Menovite: foťák, makro objektív, statív, a to je v podstate aj všetko. Všetko ostatné nájdete v každej bežnej domácnosti. Nemusíte mať presne všetko to, čo vidíte vo videu, dá sa úplne improvizovať.

V podstate toto celé fotenie je o improvizácií, pretože použijete naozaj všetko to, čo máte doma.
Viac sa dočítate na stránke EM Photography.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav