V. Orvište: Cieľom je stabilizovať klub a venovať sa mládeži

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. mája 2014, 10:45
  • Autor:th

Šport vo Veľkom Orvišti sa podobne ako vo väčšine obcí zameriava najmä na futbal. Vo futbalovom klube evidujú družstvá od prípravky až po mužov. Za najväčšie úspechy z histórie sa dá považovať, keď futbaloví muži trikrát vyhrali svoju súťaž. V obci si prídu na svoje aj rybári, ktorým obecný rybník Záhumnie ponúka na rybárčenie ideálne podmienky.

Jednotkou je futbal
Futbalisti TJ Slovan Veľké Orvište nastupujú v oblastných majstrovstvách a v aktuálnej sezóne im patrí ôsma priečka. „Hráme, na čo máme. Patríme do stredu tabuľky, no nejaké postupové ambície nemáme. Celkom sa nám darí vyhrávať na domácej pôde, no vonku je to horšie. Na tom musíme zapracovať. Snažíme sa stavať na vlastných odchovancoch a zameriavame sa najmä na mládež, ktorú by sme chceli podchytiť. Takisto je naším cieľom stabilizovať klub, pretože viesť a financovať akýkoľvek oddiel je dnes náročné,“ povedal na margo aktuálnej situácie v klube jeho predseda Jozef Kováčik.
Finančná kríza postihla veľa podnikateľov, a preto nie je tajomstvo, že do športu ide čoraz menej sponzorských financií. Tejto nepríjemnosti sa nevyhli ani vo Veľkom Orvišti. „Naším hlavným sponzorom je obec, bez ktorej by sme nemohli fungovať, a ako jediný nám z väčších sponzorov podal pomocnú ruku Pavol Táborský, za čo im veľmi ďakujeme. Samozrejme, radi by sme privítali aj ďalšieho sponzora. Financie chceme investovať najmä do mládeže,“ zhodnotil finančnú situáciu J. Kováčik.
Prilákať divákov na domáce zápasy sa v Orvišti snažia aj vydávaním bulletinu Futbalový klebetník, ktorý rozdávajú pred každým zápasom. Fanúšikovia v ňom nájdu všetko dôležité o najbližšom súperovi, výsledky a postavenie v tabuľke mládežníckych družstiev a tiež profily hráčov z minulosti i súčasnosti.
Okrem futbalu má v obci svoje zastúpenie aj rybárstvo. Ideálnym miestom na tento šport je rybník Záhumnie. „Niekoľkokrát do roka sa tu uskutočňujú rybárske preteky vo všetkých kategóriách, ktoré sú veľmi obľúbené. Svedčí o tom aj účasť, keďže si sem nájde cestu aj 60 rybárov,“ povedal J. Kováčik, ktorý je takisto aj predsedom Rybárskeho združenia Záhumnie. Na svoje si tu prídu aj rekreační kulturisti, ktorí využívajú obecnú posilňovňu.

Viac o mládeži a histórii športu vo Veľkom Orvišti sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 6. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf