Beh oslobodenia Chtelnice

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. mája 2014, 15:01
  • Autor:T. Horký

V obci Chtelnica sa v sobotu 26. apríla uskutočnil 29. ročník tradičného Behu oslobodenia. Podujatie zorganizovala obec spolu so základnou školou a pre bežcov nachystali trať dlhú 10,9 km, ktorá viedla po asfaltových i lesných cestách. Súťažilo sa v kategóriách od najmenších bežcov až po veteránov. Medzi mužmi dobehol prvý Ondrej Pijak s časom 37:16 min, najlepšou ženou bola Slavomíra Banárová (50:46).

„S účasťou sme nadmieru spokojní. Keďže počasie nebolo príliš dobré, nedúfali sme, že príde toľko bežcov. Vyše sedemdesiat pretekárov počasie ani len nevnímalo a tešili sa na známu trasu. Počas štartu boli symbolicky vypustené holuby, čomu sa tešili hlavne deti. Tých sa tiež zišlo požehnane. Nakoniec všetci šťastne dobehli do cieľa, i keď trošku špinavší ako obvykle,“ zhodnotila preteky jedna z organizátoriek Petra Biskorovajná.
Poradie na čelných priečkach – muži: 1. Ondrej Pijak (Behame.sk),
2. Filip Moravec (TJ Spartak Myjava), 3. Peter Stolárik ml. (Vrbové), 4. Lukáš Záhorec (Slávia Trnava), 5. Ján Kucharík (ŽSR/ŽST Trenčín), 6. Michal Puškár (Slávia Trnava), ženy: 1. Slavomíra Banárová (Horné Orešany), 2. Lucia Želeňáková (Bratislava), 3. Alena Nedomová (Sládkovičovo), 4. Helena Čapičíková (Trnava), 5. Zlatica Balážová (Partizánske), 6. Petra Palkovičová (Trnava)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 6. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj