V Piešťanskom týždni 19/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2014, 14:00
  • Autor:red

Prešiel ďalší týždeň. Ľudia ho prežili pracovne, na dovolenkách či v domácnosti. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali a pre čitateľov zmapovali najrôznejšie aktuality a organizované akcie. Už v utorok sa o tom môžete presvedčiť v novom čísle vašich novín.

Vandali za Krošlákovcom otvorili bývalú pitevňu
Do pitevne za bývalým doliečovacím zariadením piešťanskej nemocnice, ktoré domáci prezývajú Krošlákovec si vandali urobili vchod. Rozbili sklené výplne okna a rozhádzali zdravotnícky i archívny materiál. Každému zvedavcovi tak umožnili nahliadnuť na vzorky ľudských tiel i embryí, ale aj vnútorných orgánov.

Na Sídlisku A. Hlinku sa otrávilo niekoľko psov, u jedného zistili otravu potkaním jedom
V minulom čísle Piešťanského týždňa sme uverejnili materiál o otravách psov na Sídlisku Andreja Hlinku v Piešťanoch. Mária Betáková musela dať utratiť svojho miláčika rasy Cavalier King, pretože trpel vážnymi zažívacími problémami. Nebol to však jediný pes, ktorý takto trpel. Prípadov bolo viac. Niektoré z nich sa nám podarilo vypátrať.

Ojedinelý projekt vychádza z Piešťan
Ak je jeden človek v rodine chorý, trpí celá rodina. Z tohto základného predpokladu vychádzajú zámery projektu, ktorý na Slovensku ani v okolitých krajinách nemá zatiaľ paralelu. V pondelok 5. mája jeho druhú časť odovzdala na schválenie Spoločnosť Slovensko–indického priateľstva (SSIP) so sídlom v Piešťanoch.
Za fľaky a nerovnosti na cestách píšeme cestárom pätorku

V Piešťanoch sa po zime opäť objavili výtlky. Viac ako hodinu sme krúžili po mestských i štátnych komunikáciách ale až na zopár menších nedostatkov sme žiadne problémy na novo zrekonštruovaných komunikáciách neobjavili. Staršie cesty nás ale ponatriasali. Výtlkov tu bolo požehnane.
Študent elektrotechnickej priemyslovky zostrojil univerzálneho robota

Kým armádu vyjde na desaťtisíc eur, Michala Košíka stál asi tristo. Na medzinárodnej súťaži v robotike, ktorá sa konala začiatkom apríla v Trenčíne, študent tretieho ročníka Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej (SPŠE) v Piešťanoch nechal za sebou všetkých rivalov. O pár týždňov neskôr cestoval do Starej Ľubovne na vyhodnotenie celoštátneho kola SOČ. Piešťanský týždeň s ním prináša obsiahly rozhovor.
Katarína Zavodszka prišla s dcérou do rodných Piešťan z Floridy

Je vysoká, štíhla, modrooká, miluje umenie. Do rodných Piešťan prišla z Floridy so svojou sedemročnou dcérou Alexandrou. Dievčatko, ktoré nerozumelo po slovensky zapísala do školy a ono je usilovné asi tak ako kedysi jeho matka. Aj ona totiž sedávala v lavici na „sedmičke“ škole a počúvala svoju triednu učiteľku Katarínu Balážikovú. Bola to jej mama. Život ich rozdelil. Z matky sa stala jazykovedkyňa, dcéra túžila po umení a emigrovala. Aké to bolo potom? Začítajte sa do rozhovoru s Katarínou Zavodszkou, rodenou Balážikovou.

Vedenie ŠHK 37 diskutovalo s fanúšikmi „bez mantinelov“
Vedenie hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany pozvalo minulý štvrtok fanúšikov na otvorenú diskusiu,  kde sa hovorilo o minulej sezóne i o budúcnosti piešťanského hokeja. Prezident klubu Jaroslav Lušňák a generálny manažér Jaroslav Laifer, povedali hneď na začiatku, aby sa diskutovalo „bez mantinelov“. Debata sa niesla v pokojnom duchu a predstavitelia klubu ochotne odpovedali na všetky otázky fanúšikov. Vo vyše hodinovej diskusii sa prebralo množstvo tém, no my sme pre vás vybrali tie najdôležitejšie informácie.
Veľké Orvište: Cieľom je stabilizovať klub a venovať sa mládeži

Šport v obci Veľké Orvište sa tak ako vo väčšine obcí zameriava najmä na futbal. Vo futbalovom klube evidujú všetky družstvá od prípravky až po mužov. Cieľom TJ Slovan je však stabilizovať klub a zamerať sa najmä na mládež. Mimo futbalu si tu prídu ja svoje aj rybári, ktorým obecný rybník Záhumnie ponúka na rybárčenie ideálne podmienky. Za najväčšie úspechy z histórie športu sa dá považovať, keď futbaloví muži trikrát vyhrali svoju súťaž.
Výsledky regionálnych futbalových súťaží

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza p pekné zápasy. Dvaja zástupcovia v piatej lige odohrali stretnutia bohaté na góly. Veľké Kostoľany deklasovali H. Orešany 6:1, Trebatice zase 5:0 Gbely. Dolný Lopašov naložil Banke šesť gólov, no Nižná na zápas v Koplotovciach nebude spomínať v dobrom. Prehrala totiž 0:11.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián