HOKEJ-KHL: Chabarovsk na dva roky angažoval Miklíka, Špirka a Haščáka

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2014, 18:09
  • Autor:sita/red

Traja slovenskí hokejisti podpísali kontrakty s Amurom Chabarovsk

Trio slovenských reprezentantov Rastislav Špirko, Marcel Haščák a Michel Miklík sa dohodlo na kontraktoch s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Amur Chabarovsk. Všetci sa podľa klubového webu upísali východoruskému tímu na dva roky. Haščák a Miklík sa predstavia v drese Slovenska na svetovom šampionáte v Minsku 2014, Špirko sa napokon nevošiel do záverečnej nominácie. 

Trio útočníkov pôsobilo v Kontinentálnej hokejovej lige aj doteraz. Špirko bol v tejto sezóne ofenzívnym lídrom Spartaka Moskva, kde v 54 stretnutiach strelil desať gólov a pridal jedenásť asistencií. V KHL už hral 29-ročný Martinčan za Jekaterinburgu a Lev Poprad. 

O dva roky mladší Popradčan Haščák sa do Chabarovska sťahuje z Dinama Riga, v ktorom v premiérovej sezóne v KHL strelil v 36 stretnutiach šesť gólov a pridal sedem asistencií. "O Chabarovsku toho ani veľa neviem, keď tam hrala Riga, tak som bol zranený. Viem iba, že tam majú dobrý kaviár," smial sa dobre naladený Haščák a pokračoval: "Bude príjemné, že tam budeme traja Slováci. Aj v Rige mi vyhovovalo, že som mal v tíme krajana. S Michelom Miklíkom sa navyše dlho poznáme. Dlhé cestovanie ma neodradzuje. Je to hokej, ak chceme niečo dosiahnuť, musíme si aj niečo vytrpieť." 

Miklík hral uplynulé dva roky za Slovan Bratislava. Počas nich 31-ročný krídelník nazbieral v 112 stretnutiach 58 bodov (23+35). "Všetko sa zomlelo v priebehu posledných dní. Amur prišiel s konkrétnou ponukou, ktorú som nemohol neprijať. Je vždy lepšie, ak máte uzatvorenú zmluvu a na majstrovstvá sveta môžete ísť s čistou hlavou. Jedným z rozhodujúcich aspektov pri rozhodovaní bolo, že nebudem v tíme sám, ale hneď traja Slováci. Bude to len dobré," uviedol Michel Miklík.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián