Banka voňala po jaterničkách

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. mája 2014, 18:01
  • Autor:vd

V obci Banka zažili návštevníci na začiatku apríla zabíjačku, ako sa patrí. Najskôr mäsiari rozobrali prasiatka, podkúrili pod kotlíky a od tej chvíle mali všetci plné ruky práce.

Majstri vyrábali jaterničky, topili masť na oškvarky, varili zabíjačkovú kašu a iné špeciality. Všetko malo správnu chuť, farbu i vôňu, ktorá na toto gurmánske podujatie prilákala desiatky návštevníkov. Gazdinky si so sebou priniesli aj prázdne tašky, aby z prvej obecnej zabíjačky doniesli domáce produkty aj do svojich domovov. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Január sa končí a s posledným najchladnejším mesiacom roka prichádzajú niekedy až horúce chvíle odovzdávania polročných vysvedčení. Prajeme drobčekom, väčším…
  • 31.01.2023, 09:18
  • Piešťanský týždeň / Mladí dnes / Spravodajstvo
streda, 1. februára 2023
Meniny má Tatiana, zajtra Erik, Erika