Banka voňala po jaterničkách

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. mája 2014, 18:01
  • Autor:vd

V obci Banka zažili návštevníci na začiatku apríla zabíjačku, ako sa patrí. Najskôr mäsiari rozobrali prasiatka, podkúrili pod kotlíky a od tej chvíle mali všetci plné ruky práce.

Majstri vyrábali jaterničky, topili masť na oškvarky, varili zabíjačkovú kašu a iné špeciality. Všetko malo správnu chuť, farbu i vôňu, ktorá na toto gurmánske podujatie prilákala desiatky návštevníkov. Gazdinky si so sebou priniesli aj prázdne tašky, aby z prvej obecnej zabíjačky doniesli domáce produkty aj do svojich domovov. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Podvodníci, ktorí sa snažia všemožnými praktikami vylákať peniaze od samostatne žijúcich seniorov, úradovali aj v Piešťanoch. Do reakcie sa nám…
  • 11.05.2025, 00:01
  • Krimi / Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 13. mája. Tento deň je Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci brigády s názvom Natrime si svoje mesto dostali staré zábradlia v Piešťanoch nový náter. Dobrovoľníci sa na spoločnej…
  • 11.05.2025, 09:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
utorok, 13. mája 2025
Meniny má Servác, zajtra Bonifác