Vo futsalovom klube Dragons chcú vybudovať aj juniorský tím

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. mája 2014, 17:33
  • Autor:rb/th

Futsalisti Piešťany Dragons Podolie už majú po sezóne. Druhá slovenská liga sa skončila 29. marca, no draci mali ešte povinnosti v Slovenskom pohári, kde hrali štvrťfinálové zápasy proti Foreveru Púchov. Draci však na finálový turnaj nepostúpili, keďže oba zápasy prehrali. V Piešťanskom týždni vám prinášame zhodnotenie sezóny z pohľadu predsedu klubu Rastislava Bobockého.

„Súťažnú sezónu 2013/14 vyhodnotilo vedenie klubu ako veľmi úspešnú, čo sa týka výsledkov, postavenia tímu v tabuľke a hlavne v hernom prejave, či vybudovaní stabilného a vyrovnaného kádra. Hráči nemali najlepší vstup do sezóny, keď prehrali tri zápasy v rade. No potom už podávali viac-menej vyrovnané výkony. Po prehrách klub posilnili noví hráči i tréner a razom stúpali v tabuľke vyššie. Pre súperov boli už hrozbou, ktorá ich mala oberať o body,“ povedal R. Bobocký.

V konečnej tabuľke patrí futsalistom Dragonsu piate miesto so ziskom 21 bodov a celkovým skóre 76:69. Dokázali predbehnúť Trnavu, Žilinu, Prievidzu i Etnu Nové Mesto nad Váhom. Zo 16 zápasov dokázali vyhrať šesť, v troch sa zrodila remíza a v siedmich ťahali za kratší koniec. Na domácej palubovke v Piešťanoch dokázali získať len deväť bodov, lepšie to však bolo na ihriskách súperov, kde získali 12 bodov. V tejto tabuľke im patrí tretie miesto. Dragons disponuje treťou najlepšou defenzívou v lige. Najlepším strelcom tímu sa stal 19-gólový Martin Směřička s jasným odstupom od 12-gólového Halása a 10-gólového Bobockého. Ten istý hráč sa stal aj najužitočnejším hráčom tímu, ku gólom pridal 18 asistencií.

Na zlepšených výkonoch a tiež výsledkoch mal istotne veľkú zásluhu príchod druhého trénera Jozefa Vrbu, ktorý bol zároveň aj morálnou vzpruhou. Dokázal z hráčov dostať maximum, výsledkom bolo 21 získaných bodov. Na zlepšení výkonov tímu majú veľkú zásluhu aj hráči Lukáš Lackovič (Vrbové) a Martin Trebatický (Čachtice). Klub sa však musel počas sezóny vysporiadať s odchodom Dušana Klasa, ktorého v závere nahradil Lukáš Kirka (Piešťany). Káder drakov nebol počas celej sezóny najširší, ale zato kvalita, ktorou disponoval, sa prejavila na výsledkoch. Našťastie, obchádzali ho zranenia, choroby či povinnosti hráčov vo veľkom futbale.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina