Tekvicový olej na problémy s prostatou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. mája 2014, 17:08
  • Autor:red

Olej z tekvicových jadierok má silné antioxidačné účinky a pomáha vášmu organizmu vyrovnať sa s vypadávaním vlasov či lámavými nechtami. Je vynikajúcim pomocníkom pri ťažkostiach s prostatou, vysokým cholesterolom i srdcovo-cievnymi ochoreniami. Okrem toho pomáha pri vysokom krvnom tlaku, zápaloch močového ústrojenstva, nervozite a podráždenosti.

Tekvicové jadierka obsahujú vitamíny A, B1, B2, B6 a E, minerály – fosfor, železo, mangán, zinok, draslík a selén. Selén posilňuje srdce a pamäť. Po užívaní tekvicového oleja zmiznú aj tzv. starecké škvrny, ktoré sú signálom, že selénu je v tele nedostatok. Málo selénu v tele môže totiž zapríčiniť problémy s obličkami, pečeňou, srdcom či mozgom. Jadierka obsahujú aj omega 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny a antioxidanty. Tekvicový olej sa lisuje za studena, preto si zachováva svoje cenné zložky.

Tekvicový olej sa používa v studenej kuchyni na dochutenie šalátov, dressingov, omáčok alebo nátierok. Niektorých možno odradí zvláštna olivovo-zelená farba. Sme zvyknutí na oleje klasickej bledožltej farby, ale uznajte, koľko cenných látok tento olej obsahuje.

Tekvicový olej či tekvicové jadierka môžete nájsť v novom obchodíku so zdravou výživou „Moja špajza“

Pod Párovcami (za evanjelickým kostolom pri parku)

tel. 0948/102 199

www.facebook.com/mojaspajza

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav