Historický festival na hrade Červený Kameň

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 2. mája 2014, 16:57
  • Autor:red

Hrad Červený Kameň sa po dlhých storočiach stane centrom rytierskeho zápolenia na koňoch. Rytieri z viacerých kútov Európy sa stretnú 17.-18. mája 2014 na veľkom hrade v Malých Karpatoch, aby si vydobyli slávu a uznanie vás všetkých.

Rotenstein je jedinečný a najväčší historický festival na Slovensku. Ide o jediný festival, ktorý návštevníkom nielen prezentuje históriu našich predkov, ale umožňuje im aj stať sa súčasťou veľkolepého rytierskeho turnaja na koňoch. Nikde inde na Slovensku sa nezíde naraz toľko rytierov a koní. Len na Rotensteine môžete osobne vstúpiť do Príbehu rytiera.

Tentoraz budeme spolu sledovať osudy mladého rytiera, ktorý sa po smrti svojho otca dostane do učenia k svojmu majstrovi. Budeme ho sprevádzať pri výcviku, vo vojnách, pri dvorských zábavách, na poľovačkách, aby sme nakoniec zistili, či sa mu podarí poraziť otcovho vraha vo veľkolepom rytierskom turnaji na koňoch.

V minulosti bol rytiersky turnaj považovaný za veľmi dôležitú a prestížnu udalosť a k zápoleniu patrili aj mnohé iné aktivity, atrakcie a možnosti. Ľudia sa na turnaj schádzali zo širokého okolia, aby boli súčasťou tejto zmesi impulzov, chutí a vôní. Preto sme pre vás pripravili rad atrakcií a aktivít, ktorými vás stredovek jednoducho pohltí…

Na svoje si príde každý, pretože sme povolali tých najlepších rytierov, trubadúrov, žoldnierov, muzikantov, kuchárov, kaukliarov a remeselníkov, ktorí spoločne s vašou fantáziou dokážu nemožné. Aspoň na krátky čas vás prenesú do dôb dávno minulých. Otcovia budú môcť obdivovať akciu a turnajové zápolenie, matky ochutnávať dávno zabudnuté recepty alebo obdivovať nádherné róby dvorných dám. Nezabudli sme ani na najmenších, pre ktorých je pripravené množstvo atrakcií, kde sa môžu zabávať pod dozorom našich animátorov, kým rodičia budú nasávať atmosféru festivalu plnými dúškami. Na každého čaká nepreberné množstvo podnetov, stačí sa len porozhliadnuť a vybrať sa za svojím záujmom.

A čo by to bol za turnaj, ak by na vás nečakalo aj nové prekvapenie? O čo ide, sa dozviete na festivale Rotenstein v dňoch 17.-18. mája na hrade Červený Kameň!

Nechajte sa vtiahnuť stredovekom a sledujte na vlastné oči Príbeh rytiera. Šľachetných rytierov, ich družiny a najlepších žoldnierov z okolitých kráľovstiev a kniežatstiev pre vás naverbovala agentúra HECTOR.

Info.: Bystrík Holeček, 0908/664 250, bystrik.holecek@gmail.com ,
Agentúra HECTOR, Mýtna 2, 917 02 Trnava, www.historickyfestival.sk, www.agenturahector.sk, www.hradcervenykamen.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava