Majstrom Piešťan kolkári Povodia Váhu

  • Šport / Kolky
  • 1. mája 2014, 16:40
  • Autor:Štefan Gregorička

Jednou z najstarších a najpopulárnejších mestských súťaží pre neregistrovaných športovcov v Piešťanoch je mestská liga v kolkoch. V tomto roku sa hral jej 30. ročník, tentoraz po názvom Domoss mestská kolkárska liga. Víťazom jubilejného ročníka sa stali obhajcovia prvenstva, hráči Povodia Váhu.

Hoci ide o mestskú ligu, v tridsaťročnej histórii v nej hrávali aj družstvá z iných okresov (Pobedim, Nitrianska Blatnica, ktorú v tomto roku nahradil Revival Trenčín).

Hráči Povodia Váhu sa tešili z prvenstva už po ôsmy raz. Navyše vyhrali aj Ligový pohár, vo finále ktorého zdolali Domoss. Povodie vyhralo súťaž zaslúžene, pretože vo všetkých 18 zápasoch prekonalo hranicu tisíc zvalených kolkov a Milan Kubrický sa zasa stal víťazom súťaže jednotlivcov.

„O kvalite 30. ročníka svedčí aj to, že viac než v jednej tretine zápasov prekonali družstvá hranicu tisíc zvalených kolkov a tri majú v priemere nad tisíc zvalených kolkov aj v konečnom účtovaní, čo doteraz nikdy nebolo. V priebehu tohto ročníka bol dvakrát prekonaný rekord ligy družstiev. Ten najnovší drží Silodoor, ktoré zvalilo v jednom zápase 1145 kolkov. Rekord jednotlivcov, ktorý má hodnotu 310 kolkov, odolal. Až šesťkrát však bol atakovaný,“ povedal nám šéf súťaže Milan Koščál.

„Boli aj stretnutia, keď niektoré družstvo prehralo aj na 1060 zvalených kolkov. Viaceré zápasy boli zasa vyrovnané a o ich víťazovi rozhodol jediný zvalený kolok. Zrodila sa len jedna remíza, aj tá až v poslednom kole v zápase Stakotry s MKK Piešťany ‘C‘. V súťaži jednotlivcov mal najlepších deväť výkonov Milan Kubrický z Povodia Váhu. Zvalil v nich 2640 kolkov, čo v priemere znamená 293,33 kolka na zápas. Na ďalších medailových priečkach skončili Miroslav Bolech z MKK ‘C‘ (2560) a Jaroslav Bittner z Povodia Váhu (2548),“ dodal detaily hrajúci šéf súťaže, ktorý zároveň oblieka dres víťazného Povodia Váhu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín