V Piešťanskom týždni 18/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 28. apríla 2014, 11:00
  • Autor:red

Prešiel ďalší týždeň. Ľudia ho prežili pracovne, na dovolenkách či v domácnosti. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali a pre čitateľov zmapovali najrôznejšie aktuality a organizované akcie. Už v utorok sa o tom môžete presvedčiť v novom čísle vašich novín.

V Sokolovciach ktosi podpálil Mercedes Benz
Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zasahovali pri požiari auta v Sokolovciach a zachraňovali aj chlapca z Banky, ktorý padol zo stromu. V piatok 25. apríla o pol piatej ráno vyrážali hasiči do Sokoloviec na Dlhú ulicu. Pred jedným z rodinných domov horelo staršie osobné motorové vozidlo Mercedes Benz. Požiar založila neznáma osoba úmyselne. 

Oprava Krajinského mosta má začať prvého júla
Už len týždeň zostáva do výberu firmy, ktorá získa zákazku na opravu Krajinského mosta v Piešťanoch. Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zverejnila výzvu na predkladanie ponúk 16. apríla, ukončenie lehoty na prijímanie žiadostí o súťažné podklady je 7. mája.

Bazény na Eve prechádzajú masívnou rekonštrukciou
Kúpalisko Eva v súčasnosti prechádza omladzovacou kúrou. Vonkajší 50-metrový bazén bude mať múry upravené novou technológiou a relaxačný kruhový bazén sa tiež zmení. Klub vodného póla Kúpele Piešťany chce osemdesiatu sezónu Evy osláviť aj prostredníctvom doteraz najväčších opráv v histórii kúpaliska. Otvorenie kúpaliska pólisti plánujú na 1. júna.
Nariadenie o alkohole bolo pred rokmi predmetom výsmechu

Piešťanské mestské zastupiteľstvo ešte v roku 2011 stiahlo z rokovania všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zákaze pitia alkoholu na verejne prístupných miestach. Odvtedy sa o tejto téme v kúpeľnom meste mlčí. Trnava napríklad pripravila nové nariadenie podobného typu. Mestskí poslanci sa ním budú zaoberať už tento týždeň. Ide o jednu z prvých lastovičiek potom, ako pred pár rokmi podobné dokumenty, na základe protestov prokurátora, slovenské mestá a obce húfne začali rušiť.  
Na Sídlisku Andreja Hlinku ktosi likviduje psíkov otravou

Na Sídlisku Andreja Hlinku v Piešťanoch zrejme ktosi podhadzuje do kríkov otrávené mäso. Ak ho zožerú psy, majú vážne zdravotné problémy. Zvracajú, preháňa ich  a jedného z nich, osemročného psa  rasy Cavalier King musela majiteľka utratiť. Pripravili sme pre vás špeciálnu stranu venovanú problematike veterinárstva a ošetrovaniu zvierat.
Život nie je rozprávka, ale sny sa môžu aj plniť

Príbeh dvoch sestier: Jarmila od drog prešla k prostitúcii až ju napokon našli zavraždenú, Veronika na invalidnom vozíku sníva svoj sen o liečení a o chodení, ktoré je zázrakom.
Ručkayovci majú s Nitrou extraligové striebro

Hokejová Tipsport extraliga už pozná svojho víťaza. V nesmierne dramatickej a vyrovnanej finálovej sérii medzi Košicami a Nitrou sa z celkového víťazstva radovali hokejisti z východu Slovenska, ktorý v poslednom siedmom zápase naložili Nitre debakel 6:0 a zvíťazili tak 4:3 v sérii. V drese vicemajstrov z Nitry mali svoje stabilné miesto aj Piešťanci – bratia Henrich a Jakub Ručkayovci, no majstrovský pohár do nášho mesta žiaľ ukázať neprinesú.
Futsalista M. Směřička: Nominácia do mužskej reprezentácie ma potešila

Piešťanský futsalista Martin Směŕička si svojimi spoľahlivými výkonmi počas sezóny vypýtal pozvánku do seniorskej futsalovej reprezentácie. Hráč Dragonsu sa v minulých mesiacoch zúčastnil niekoľkých zrazov reprezentačnej dvadsaťjednotky, no medzi dospelými sa ocitol po prvýkrát a tak sa s čitateľmi Piešťanského týždňa neváhal podeliť o svoje bezprostredné dojmy.
Výsledky regionálnych futbalových súťaží

V zápasoch regionálnych futbalových súťaži najviac upútali Trebatice, ktoré vyhrali v Borskom Mikuláši 4:0, Dubovany zdolali Kočín-Lančár 4:1 a Šterusy štyrmi gólmi otočili zápas s rezervou Šulekova a vyhrali 4:2. Gólové hody boli vidieť aj v Borovciach, ktoré porazili Chtelnicu vysoko 5:1.
0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia