J. Beňačka: Mám obavy, že nám rozbijú hubu!

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2014, 08:21
  • Autor:ip

Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch sa zaoberalo návrhom zmluvy s neziskovou organizáciou Ikaria Európska Vysoká škola letectva. Ani po dvojhodinovom rokovaní poslanci vo štvrtok 17. apríla zaň nehlasovali. Na základe návrhu primátora Rema Cicutta sa dohodli na pracovnom stretnutí, na ktorom budú pripomienkovať znenie predloženej zmluvy.

Štvrtkovú debatu o leteckej vysokej škole na sídlisku Adam Trajan odštartoval poslanec za stranu Smer-SD Milan Máček. Uviedol, že na začiatku bol naklonení nápadu priniesť sem nové školské zariadenie. Návrh zmluvy však považoval za nekoncepčný s nereálnymi termínmi a chýbala mu informácia o finančnom krytí projektu. Spomenul, že vo vnútrobloku, kde sa nachádza objekt chátrajúcej základnej školy, by radšej videl park a oddychové miesto pre občanov. Poslankyňa za SDKÚ-DS Iveta Babičová si pripravila rozsiahlejšiu analýzu: „Pozitíva mám len dve, a to zrekonštruovanie nehnuteľnosti a tiež to, že mesto nebude musieť míňať na búranie bývalej školy.“ Ako negatíva predniesla – stavebný ruch medzi činžiakmi, problémy s dopravnou obsluhou staveniska, zdevastovanie parkoviska Impako, záber terajšieho ihriska, zelene a parkovacích plôch, výrub drevín, zaťaženie sídliska ďalšou dopravou a narušenie pokoja vnútrobloku.
Poslankyňa sa zaujímala aj o lietadlá, ktoré bude škola využívať. Dodala, že možný hluk motorov môže zhoršiť kvalitu života nielen ľudí z Adama Trajana, ale aj z celých Piešťan. Rovnako ako M. Máček by na mieste bývalej základnej školy chcela oddychovú zónu pre obyvateľov sídliska.
Nezávislý poslanec Jozef Malík na to reagoval: „Ak by sme sa držali uznesenia a dali zbúrať školu, rovnako sa ozvú protesty. Poďme sa radšej baviť o podmienkach zmluvy, neobmedzuje ľudí, ktorí majú záujem o investovanie do mesta.“

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela