Vzdelávanie seniorov

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2014, 08:32
  • Autor:MsÚ

Všetkých seniorov, ktorí sú predbežne prihlásení na kurzy vzdelávania, pozývame 5. mája 2014 o 15:00 do kina Fontána. Cieľom stretnutia bude rozdelenie do skupín. Účasť prihlásených seniorov je povinná a zabezpečí záväzné prihlásenie na kurzy.

O vzdelávacie kurzy bol medzi seniormi mimoriadny záujem. Do projektu sa ich celkovo zapojí 130. Okrem nich má mesto na zozname aj 50 náhradníkov. Pre všetkých je pripravený povinný počítačový kurz, ostatné kurzy si môžu seniori zvoliť podľa záujmu. Pripravený je kurz finančnej a právnej orientácie, kurz orientácie v systéme verejnej správy, kurz aktívneho rozvoja osobnosti, kurz angličtiny, vzdelávanie v oblasti vitality a zdravého životného štýlu, pripravená je tiež muzikoterapia a spoločenské tance, kurzy vyšívania, paličkovania, háčkovania, štrikovania a kurz záhradkárstva. Náklady na projekt sú v celkovej výške 119 462,02 eur, 95% je hradených formou nenávratného finančného príspevku, 5% sa na projekte podieľa mesto.

Kurz "Základy právnej a finančnej orientácie a kurz "Orientácia v systéme verejnej správy" sa bude konať v MsKS A. Dubčeka, počítačový kurz, kurz angličtiny, kurz "Aktívny rozvoj osobnosti" a kurz vysívania, paličkovania a háčkovania bude prebiehať na Kukučínovej ulici, v bude vedľa pošty, a kurzy vitalita a zdravý životný štýl, muzikoterapia a záhradkárstvo v priestoroch AKsen na Teplickej ulici. Pripravená je už aj technika.

Po stretnutí so všetkými účastníkmi kurzov bude vypracovaný presný harmonogram. Prosíme seniorov, aby sledovali oznamy na webe mesta a AB Piešťany, kde sa dozvedia bližšie informácie. Vzdelávanie seniorov sa oficiálne začne 12. mája 2014, ukončené by malo byť k 31. januáru 2015.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda