Šalotkovo-cuketový košíček z lístkového cesta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. apríla 2014, 15:31
  • Autor:HAĽW

SUROVINY:
šalotka 60 g, cuketa 100 g, lístkové cesto 80 g, smotana 33 % 40 ml, vajce 1 ks, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, biele víno

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Na panvici si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku a cuketu. Osolíme a okoreníme, zastrek-neme bielym vínom, ešte chvíľu orestujeme, odložíme a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto si vyvaľkáme asi na jeden milimeter hrubý plát a vykrojíme štvorec, ktorý vložíme do gratinovacej misky. Pridáme vychladenú šalotkovo-cuketovú plnku. V miske si rozšľaháme vajce, zľahka potrieme okraje cesta.
Do zvyšného vajca pridáme smotanu, soľ a korenie. Premiešame a zalejeme šalotkovo-cuketovú plnku v gratinovacej miske. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 6 až 8 minút.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia