Prelomový rok pre letisko Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2014, 10:25
  • Autor:jk

Po veľkonočných sviatkoch sa zíde valné zhromaždenie spoločnosti Letisko Piešťany, aby prerokovalo výročnú správu za rok 2013. V minulom roku akciovka vykázala účtovnú stratu vyše pol milióna eur.

„Bol to finančne náročný rok. Napriek tomu sa nám po prvýkrát po viacerých rokoch podarilo získať dotáciu z ministerstva dopravy, ktorá nám veľmi výrazne pomohla pri riešení či už vecí súvisiacich s údržbou, prevádzkou, alebo opravami,“ uviedol pre Piešťanský týždeň riaditeľ letiska František Varga.
Štát každoročne dotuje slovenské letiská, v tom piešťanskom je však majoritným akcionárom Trnavský samosprávny kraj. Skutočnosť, že tentoraz sa ušla finančná injekcia aj jemu, je podľa F. Vargu iniciatíva trnavského župana Tibora Mikuša a primátora Piešťan Rema Cicutta, „ktorým sa zrejme podarilo presvedčiť ministerstvo, že naše letisko má taký istý význam ako ostatné.“ Letisko získalo dotáciou vo výške 402 490 eur.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda