Počas Veľkej noci nafúkal aj autobusár

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2014, 08:47
  • Autor:KR PZ

Napriek avizovaným policajným kontrolám a neustálej osvete ohľadom alkoholu za volantom, odhalila polícia v Trnavskom kraji vyše 30 vodičov s alkoholom. Pod vplyvom alkoholu si sadli za volant tak vodiči motorových vozidiel, ako aj cyklisti. Najviac priestupkov odhalili policajti v piatok, kedy do premávky vyrazilo pod vplyvom alkoholu 10 vodičov.

V sobotu polícia zaznamenala v okresoch Dunajská Streda a Trnava dve dopravné nehody, pri ktorých asistoval alkohol. Počas veľkonočného pondelka polícia prichytila deviatich vodičov, ktorí „nafúkali“. Neslávny rekord dosiahol vodič auta, ktorému namerali policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky v Trnave 3,67 promile. V pondelok namerala policajná hliadka vodičovi linkového autobusu, plne obsadeného cestujúcimi 0,40 promile.

V tejto súvislosti opäť pripomíname vodičom, že v zákone o cestnej premávke je jednoznačne stanovené, že vodič nesmie počas vedenia vozidla požiť alkohol alebo inú návykovú látku a ani viesť vozidlo v takom čase po požití, keď sa alkohol, alebo iná návyková látka môžu nachádzať v jeho organizme. Vodiči, ktorí sadajú za volant auta pod vplyvom alkoholu alebo opití cyklisti sa stávajú hrozbou pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Nezabúdajme, že cestná doprava, je odvetvie, v ktorom zomiera najviac ľudí a každý môže svojou troškou prispieť, aby premávka bola čo najbezpečnejšia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda