Piešťanskí vodnopólisti na úvod trikrát prehrali

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2014, 11:59
  • Autor:R. Chlpek

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany odohrali v dňoch 12.-13. apríla prvé kolo nového súťažného ročníka a všetky tri stretnutia prehrali. Žiline podľahli 6:17, domácim Topoľčanom 3:22 a Vrútkam 4:7.

Piešťanci sú účastníkmi extraligy, skupina B, do ktorej sa prihlásili spoločne s družstvami PVK Vrútky a KVP Komárno. Z extraligovej skupiny A sa k nim pridali posledné dve mužstvá, a to Pirana SC Topoľčany a KPŠ Nereus Žilina. Už pred začiatkom ligy bolo jasné, že rovnocenným súperom pre hráčov KVP bude hlavne mužstvo Vrútok a Topoľčanci a Žilinčania budú výkonnostne nad ich sily.
V zápase so Žilinou Piešťanci držali krok so súperom len prvú štvrtinu, ktorá sa skončila 2:2. Zvyšok stretnutia jasne dominovali Žilinčania a zvíťazili 17:6. Za KVP dali po dva góly Pieter a Kováčik, jeden presný zásah pridali J. Berlanský a Ferančík. Stretnutie proti Topoľčanom bolo jednoznačne v réžii domácich, ktorí zvíťazili nad hráčmi Kúpeľov 22:3. Za KVP skóroval Žák, Pieter a J. Berlanský. Celý priebeh tretieho zápasu s Vrútkami bol vyrovnaný. O osude rozhodol dvojminútový úsek počas poslednej štvrtiny, v ktorej strelili Vrútky tri góly a tento stav už vydržal do konca zápasu. Vrútky zvíťazili 7:4. Po dva góly dal Pieter, raz sa presadil Žák a J. Berlanský.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda