V Piešťanskom týždni 17/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. apríla 2014, 13:53
  • Autor:red

Prešiel ďalší týždeň. Ľudia ho prežili pracovne, na dovolenkách či v domácnosti. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali a pre čitateľov zmapovali najrôznejšie aktuality a organizované akcie. Už v utorok sa o tom môžete presvedčiť v novom čísle vašich novín.

J. Beňačka: Mám obavy, že nám rozbijú hubu!

Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch sa zaoberalo návrhom zmluvy s neziskovou organizáciou Ikaria Európska Vysoká škola letectva. Ani po dvojhodinovom rokovaní poslanci vo štvrtok 17. apríla zaň nehlasovali. Na základe návrhu primátora Rema Cicutta sa dohodli na pracovnom stretnutí, na ktorom budú pripomienkovať znenie predloženej zmluvy.
Pri Kočíne sa prevrátila Felicia so štyrmi ľuďmi

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom  týždni päť výjazdov. Hasili trávu v  lokalite Bodona aj čiernu skládku  vo Vrbovom. Zachraňovali tiež ľudí  pri autonehode pri Kočíne.
Striebornica v zajatí developerov, Venuše aj ropúch
Vodná nádrž Striebornica pri Moravanoch nad Váhom je tichou lokalitou desaťročia. Predstava, že by sa Striebornica mala premeniť na mláku uprostred obytných domov nepopudzuje len miestnych obyvateľov. 
Prelomový rok pre letisko
Po veľkonočných sviatkoch sa zíde valné zhromaždenie  spoločnosti Letisko Piešťany, aby prerokovalo výročnú správu za rok 2013. V minulom roku akciovka vykázala účtovnú stratu cez pol milióna eur.

Anketa: Zachovávate veľkonočné tradície?
Niektorí ľudia šibačkové tradície zachovávajú dlhé desaťročia. Iní zase do rodín prinesú svoje vlastné, prípadne preberú i zahraničné. Vo veľkonočnej ankete sa dozviete, ako Veľkú noc prežívajú piešťanskí športovci, pediater Oleksandr Dobrovanov, ale aj herečka Zuzana Slámková a šéf Divadla Dino František Rehák.
V Krakovanoch šibal Lusk s Borovienkou

Folklórne skupiny Lusk a Borovienka ani tento rok nevynechali tradičnú veľkonočnú šibačku. Vraj víkendové korbáče upletené z vŕbového prútia pálili na lýtkach viac ako žihľava. Bolože to výskotu a kriku! Krakovanci nešetrili ani vodou.
Babač v Záhrebe víťazne, bratia Vančovci bronzoví

Na medzinárodnej veslárskej regate Croatia Open 2014 v Záhrebe sa v konkurencii vyše 1200 pretekárov zo 14 krajín nestratili ani piešťanskí vodáci.
Čajky sú krok od tretieho miesta

Extraligové basketbalistky Piešťanských Čajok absolvovali v uplynulom týždni dve stretnutia semifinálovej série o tretie miesto proti Šamorínu. Najskôr sa v stredu predstavili na pôde súperiek, kde prehrali 75:87. V sobotnom treťom zápase však zvíťazili doma 88:66 a ujali sa vedenia 2:1 v sérii.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína