Upracte si s Domossom: Last minute tipy na dokonalý poriadok

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2014, 12:04
  • Autor:pr

Blíži sa Veľká noc a s ňou aj zhon, nákupný stres a nedostatok času na upratovanie. Ak ste si všetko nechali na poslednú chvíľu, nezúfajte, ešte nič nie je stratené.

Pripravili sme pre vás jednoduchý návod, ako minimum úsilia premeníte na vyleštený príbytok. Tak poďme na to.

Pomôžte si hudbou

Prvú vec, ktorú urobíte pred samotným upratovaním a výrazne vám uľahčí prácu, možno praktizujete pravidelne. Vložte do CD prehrávača svoju obľúbenú výberovku, pustite si rezkejšiu hudbu, vyhrňte si rukávy a pustite sa do toho. Energická hudba vás poriadne nakopne.

Začnite od stropu

Povymetajte pavučiny, utrite lustre a okná umyte vlažnou saponátovou vodou. Nechajte ich vyschnúť. Áno, vytvoria sa tam síce kvapôčky, no tie jednoducho utriete pokrčeným hárkom novín, na ktoré nastriekate čistiaci prostriedok na okná. Zabudnite na prácne zotieranie stierkou a leštenie handričkami. S novinami to zvládnete ľavou zadnou. Skvelým pomocníkom sú aj parné čističe, ktoré zakúpite v špecializovanej predajni. Zbavia vás prachu a špiny rýchlo a takmer bez námahy.
Vrstva prachu je veľmi viditeľná na čiernych spotrebičoch, predovšetkým, keď na ne zasvieti slnko. Utrite ich vlhkou handričkou z mikrovlákna, prípadne špeciálnou kefou, ktorá vďaka statickému náboju čiastočky ľahko zachytí.
V ďalšom kroku vyleštite sporák a kuchynský drez. Do chladničky vložte tanierik s kypriacim práškom, ktorý vás zbaví nepríjemného zápachu. A sme v polovici!
Prichádza čas na podlahu. Uvarte si kávu, na pár minút si oddýchnite a potom všetko dôkladne povysávajte. Vďaka vysávaču sa zbavíte aj prachu z nábytku a pohovky. Ak chcete ešte výraznejšie ušetriť čas, investujte do robotického vysávača, ktorý povysáva za vás.
Upratovanie zakončite v kúpeľni. Vyperte uteráky, ktoré budú šíriť príjemnú vôňu, a vyleštite vodovodné batérie. Do WC misy nalejte čistiaci prostriedok a nechajte pôsobiť. Často ho stačí iba spláchnuť a všetko je čisté.

Dajte na prvý dojem

Ak vás čakajú rodinné návštevy, nezabudnite, že najdôležitejší je prvý dojem. Z predsiene preto povyhadzujte všetky zbytočnosti, upracte zimné kabáty a do zásuvky zasuňte nenápadný osviežovač vzduchu so sviežou vôňou. Práve príjemná vôňa navodí pocit uprataného interiéru. A máte vyhrané.
Chcete si uľahčiť upratovanie? Zapojte sa do našej súťaže, "Jarné upratovanie".

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila