Recepty na Veľkú noc: Veľkonočný baranček
SUROVINY:
250 g práškový cukor, 300 g polohrubá múka, 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 1/2 citrónu, tuk na vymastenie formy, pár kvapiek rumu (nemusí byť)
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pár kvapiek rumu vymiešame do peny. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku. Formu barančeka natrieme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v stredne rozohriatej rúre. Vychladnutého barančeka ozdobíme snehom šľahaným nad parou. Môžeme ho však iba pocukrovať, alebo ozdobiť polevou či krémom podľa svojej chuti. Okolo krku mu môžeme uviazať farebnú mašličku a do papuľky vložiť vetvičku rozmarínu alebo asparágu.