Recepty na Veľkú noc: Veľkonočný baranček

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2014, 15:33
  • Autor:vd

SUROVINY:
250 g práškový cukor, 300 g polohrubá múka, 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 1/2 citrónu, tuk na vymastenie formy, pár kvapiek rumu (nemusí byť)

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pár kvapiek rumu vymiešame do peny. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku. Formu barančeka natrieme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v stredne rozohriatej rúre. Vychladnutého barančeka ozdobíme snehom šľahaným nad parou. Môžeme ho však iba pocukrovať, alebo ozdobiť polevou či krémom podľa svojej chuti. Okolo krku mu môžeme uviazať farebnú mašličku a do papuľky vložiť vetvičku rozmarínu alebo asparágu.

Ďalšie recepty nájdete v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 15. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Aj klienti z dennej nízkoprahovej služby Centra pomoci človeku v Piešťanoch priložili pri príležitosti Dňa Zeme ruku k dielu. Počas…
  • 02.05.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je sobota 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 3. mája 2025
Meniny má Galina, zajtra Florián