V Piešťanskom týždni 16/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. apríla 2014, 10:04
  • Autor:red

Prešiel ďalší týždeň. Ľudia ho prežili pracovne, na dovolenkách či v domácnosti. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali a pre čitateľov zmapovali najrôznejšie aktuality a organizované akcie. Už v utorok sa o tom môžete presvedčiť v novom čísle vašich novín.

Čertovu pec niekto zrejme úmyselne zapálil
Z obľúbeného motorestu Čertova pec pri Radošine ostali iba trosky. Požiar, ktorý sa rozpútal v utorok 8. apríla nadránom zhltol hlavnú budovu. Ani 36 tisíc litrov vody, ktoré na uhasenie motorestu obloženého drevom použili topoľčianski hasiči neuchránilo stavbu pred vyhorením.
Trnavský župan žiaden problém v Krajinskom moste nevidí

Podľa predsedu TTSK je pohyb záchranárov počas rekonštrukcie Krajinského mosta vyriešený, pre hasičov je však prejazd cez Kolonádový most neakceptovateľný. Na prístupe vyššieho územného celku k oprave Krajinského mosta v Piešťanoch sa nič nemení.
Piešťanský vodný svet pod dohľadom čínskeho experta

Realizácia originálneho aquaparku v Piešťanoch nadobúda konkrétne rozmery. Už o necelý mesiac do mesta priletí expert z Číny, aby dohliadol na montáž jeho jednotlivých prvkov.
Budovu vodohospodárskeho učilišťa predajú za euro

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja odsúhlasili prevod nehnuteľnosti bývalého Stredného odborného učilišťa vodohospodárskeho v Piešťanoch za jedno euro pre ministerstvo vnútra. Počas rokovania zastupiteľstva v stredu 9. apríla sa medzi členmi zboru diskutovalo, či túto budovu kraj nevráti štátu bezodplatne.
Počas Dňa narcisov vyzbierali takmer 20 400 eur
Asi stopäťdesiat dobrovoľníkov z Ligy proti rakovine (LPRa) v oranžových vestách s logom Dňa narcisov vykonávalo v  Piešťanoch, vo Vrbovom a v okolitých dedinách zbierku pre onkologicky chorých pacientov. Konala sa v piatok 11. apríla. Vyzbierali 20 381,88 eur do 80 pokladničiek. Rozdali 18 000 narcisov.

Prinášame Veľkonočnú prílohu
Pripravili sme pre vás Veľkonočnú prílohu Piešťanského týždňa. Na troch stranách sa okrem vážnejšej témy o získavaní úplných i čiastočných odpustkov dočítate aj o tom, ako sa kocúr stará o malých zajačikov i o veľkonočných trhoch na jednej z piešťanských škôl. Inšpiráciou môže byť recept na baránka či výborný jablčník ale aj zdobenie kraslíc pomocou vosku. Okrem toho sa môžete zasmiať aj vydarených veľkonočných vtipoch.


Cyklista Metelka majstrom sveta i rekordérom

Slovenský reprezentant Jozef Metelka si na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike zdravotne postihnutých v mexickom meste Aguascalientes vybojoval zlatú medailu v stíhacích pretekoch na 4 km v kategórii MC4 (podkolenná amputácia). 

Výborný záver súťaže kolkárom na záchranu v extralige nestačil
Posledné tri kolá, tri výhry. Takáto bola bilancia kolkárov MKK Piešťany v Extralige. Bohužiaľ, na záchranu im chýbali ešte 3 body. Po nevydarenej jesennej časti sa mužstvo veľmi dobre rozohralo a napriek ťažkému žrebu získalo 7 bodov. Tie posledné získali v záverečnom 22. kole po výhre nad Sučanmi, ktoré doma zdolali 6:2.  „Béčko“ MKK zdolalo v poslednom domácom zápase Galantu 5:3. 

Stankoviča uviedli do tenisovej siene slávy
Piešťanského rodáka Branislava Stankoviča predminulú sobotu slávnostne uvediedli do Siene slávy Slovenského tenisového zväzu (STZ). Udialo sa tomu tak  v Aegon aréne NTC v Bratislave v rámci stretnutia SR – Rakúsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila