Priestory na dve prvé triedy máme

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2014, 08:35
  • Autor:Kamil Moravčík, riaditeľ ZŠ M. R. Štefánika

Primátorovi Piešťan Removi Cicuttovi som na našom spoločnom stretnutí, ktoré sa konalo 11. marca, oznámil, že vhodné priestory na otvorenie dvoch prvých tried na Základnej škole M. R. Štefánika máme, o čom sa presvedčila pri svojej návšteve 7. marca prednostka radnice Denisa Bartošová, ktorej som triedu ukázal. Chcel som jej ukázať aj ďalšie vhodné triedy, ale tieto navštíviť po zhliadnutí danej triedy už nepotrebovala. Ani slovom mi nenaznačila, že by trieda bola z nejakého dôvodu nevyhovujúca.

Primátora som ubezpečil, že deti sa budú učiť vo vyhovujúcich priestoroch. Verím, že sa ako náš bývalý žiak pamätá, že v každom ročníku sa v škole vyučovali paralelne dve triedy a ešte pred 10 rokmi, keď som do školy prišiel pracovať, boli paralelné triedy v 8.-9. ročníku. Tiež nie sme jediná škola v meste, kde by sa v posledných rokoch zvýšil počet prvých tried, a som presvedčený, že vtedy nikde inde nebolo treba skúmať a ani sa neskúmali hygienické, priestorové a žiadne iné podmienky na to, aby sa tam počet prvých tried zvýšil.
Myslím si, že zriaďovateľ školy – Mesto Piešťany – musí mať najlepšie informácie o tom, v akých podmienkach sa nachádza a prevádzkuje škola, ktorú zriaďuje, a preto nechápem, aké podmienky týkajúce sa otvorenia dvoch prvých tried treba v našej škole skúmať. Napriek tomu všetkých, ktorí sa budú chcieť prísť do školy pozrieť, srdečne privítam, nakoľko naša škola bola, je a aj bude vždy širokej verejnosti otvorená.
Ďalším dôležitým faktorom je to, že primátor dovolil otvoriť na inej ZŠ v Piešťanoch dve prvé triedy a trvá na tom aj po zápise do prvého ročníka, hoci vie, že sa zapísalo 22 budúcich žiakov (bez detí, ktoré budú mať pravdepodobne odklad povinnej školskej dochádzky), čo je zodpovedajúci počet detí pre otvorenie jednej triedy, a do našej školy sa zapísalo 35 budúcich prvákov a povolil jej otvoriť jednu prvú triedu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 8. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika