Chtelnica: Obec ponúka široké možnosti na športové vyžitie

  • Šport
  • 11. apríla 2014, 08:15
  • Autor:T. Horký

Šport v Chtelnici má pomerne široké možnosti. Tak ako vo väčšine obcí je tu na prvom mieste futbal, na svoje si tu však prídu aj stolnotenisti, tenisti, cyklisti i ďalší nadšenci. V minulosti tu mal svoje zastúpenie dokonca hokej. V Chtelnici sa taktiež venujú mládeži, najmä tej futbalovej, keďže oddiel má v súťažiach dorastencov i žiakov.

Súčasnosť: Chtelnica športom žije
Chtelničania sa najviac venujú futbalu. Futbalisti TJ Družstevník nastupujú v oblastnej súťaži a patria medzi elitné tímy súťaže. Momentálne figurujú na treťom mieste, a ak by sa im v jarných zápasoch darilo zbierať body, mohli by pomýšľať aj na vyššie umiestnenie. Možností na športovanie je v obci ale viacej. Pôsobí tu stolnotenisový oddiel, ktorý pravidelne organizuje turnaje. Takisto si Chtelničania a ľudia z okolia môžu prísť zahrať tenis na kurty.
„Pravidelne sa v septembri koná tenisový turnaj Memoriál V. Jurkasa, bývalého riaditeľa základnej školy, ktorý sa pričinil o výstavbu tenisových kurtov v Chtelnici. V tomto roku to bude desiaty ročník. Skupinka nadšencov už roky pravidelne hráva volejbal, ďalší sa chodia odreagovať do posilňovne, iní cvičia jogu. K dispozícii je aj multifunkčné ihrisko, ktoré je využívané hlavne v zimných mesiacoch, keď je futbalové ihrisko pod snehom či vodou. Chtelnica má niekoľko nadšencov aj v netradičných športoch ako paintball či airsoft,“ povedala Petra Biskorovajná, ktorá ma v Chtelnici na starosť kultúru a obecné noviny.
Chtelnica sa vlani stala členom Mikroregiónu nad Holeškou a zúčastnila sa akcie Cyklo Holeška Tour, ktorá z tejto obce štartovala. Tento rok sa už po 29-krát bude konať Beh oslobodenia, ktorý sa teší veľkej obľube pretekárov. V Chtelnici pôsobí poľovnícke združenie a rybári môžu chytať ryby na priehrade.

Mládež:
Futbal hrajú žiaci i dorastenci
Mládež v Chtelnici je sústredená do základnej školy, kde sa napríklad darí dievčatám deviateho ročníka vo volejbale. Vo futbalovom klube sa mládeži venujú taktiež. Žiaci nastupujú v oblastnej súťaži, kde sa im celkom darí a patria do hornej polovice tabuľky, figurujú na piatom mieste. Dorastenci Chtelnice sa pohybujú v strede tabuľky piatej futbalovej ligy.

V minulosti sa v Chtelnici hral aj hokej, niektorí si zahrali krajskú súťaž.
 
História: Pôsobili  tu dokonca hokejisti
Masové športovanie má v Chtelnici dlhú tradíciu. Prvý pokus založiť v obci športový klub sa uskutočnil v roku 1933 pod názvom AC Sparta. Futbal sa tu hrával neorganizovane už dávno pred založením klubu a postupne zapustil v obci trvalé korene. V rokoch 1940-1941 sa vybudovalo futbalové ihrisko na pozemku grófa Pálffyho, kde je dodnes. V súčasnosti družstvá v obci pôsobia pod názvom TJ Družstevník Chtelnica. Zastúpenie má A-mužstvo, dorast, žiaci a pravidelne sa stretávajú aj starí páni.
„Okrem iného v Chtelnici pôsobili v minulosti hokejisti, ktorí boli veľmi úspešní. V 50. rokoch minulého storočia hrávali na zamrznutej ploche chtelnického rybníka. Postupne si svojpomocne vybudovali hraciu plochu. Neskôr až sedem hráčov hralo krajskú súťaž. V roku 2002 bolo toto ihrisko zrušené a v roku 2013 sa nanovo vybudovalo klzisko, ktoré slúži hlavne na verejné korčuľovanie, ale vo večerných hodinách aj pre nadšencov hokeja. V letných mesiacoch bude slúžiť ako plocha pre in-line korčuliarov a hranie basketbalu,“ uviedla P. Biskorovajná.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 8. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika