Sedemročný golfista z Golf & Country Clubu je európskym talentom

  • Spravodajstvo
  • 10. apríla 2014, 12:51
  • Autor:jk

Takú zostrihanú a zelenú trávu by závidel nejeden majiteľ rodinného domu. Aj vy si ju môžete vyskúšať počas dňa otvorených dverí, ktorý usporadúva Golf & Country Club v Piešťanoch. Koncom januára organizáciu prijali za riadneho člena Slovenskej golfovej asociácie (SKGA). Nielen o nej sa Piešťanský týždeň zhováral s manažérom klubu Marekom Bockom.

Minulý rok vznikol nový subjekt – Golf & Country Club. Čo sa odvtedy zmenilo?
– Zaznamenali sme vysoký nárast členov, čo nás teší, medzi nimi aj veľa detí a juniorov. Zlepšila sa kvalita ihriska, klubová reštaurácia spestrila svoje služby. Máme nový simulátor, ktorý v zime ocenia predovšetkým skalní golfisti. Túto sezónu to však ani nebolo treba, pretože vďaka priaznivému počasiu sa začalo hrať vonku už 3. januára. Najväčšou investíciou však bolo rozšírenie závlahového systému, čo sa nám podarilo vďaka pomoci sponzorov.

Nový klub si dal do vienka dokázať, že golf nie je hrou výlučne pre bohatých. Podarilo sa?
– Stále platí, že záujemca môže dostať jednu hodinu za poplatok 4,99 eura. Tréner mu vysvetlí základné pravidlá hry i základné údery, oboznámi s etiketou na ihrisku a podobne. Táto služba zatiaľ nie je taká využívaná, ako by sme si predstavovali, budeme sa ju snažiť viac spropagovať. Alebo je možné si kúpiť za 250 eur 12 vyučovacích hodín, kde nováčik získa všetky potrebné zručnosti. V závere získa zelenú kartu, čo je akýsi vodičský preukaz pre golfistov. Takisto doživotné členské z výšky 1350 eur sme zakonzervovali na symbolické euro.

Prezident klubu Erwin Lechinger (vľavo) a manažér Marek Bocko.
 
Zakúpil som si členské, čo ďalej?
– Zaplatíte jednorazový poplatok 549 eur, prípadne 96 eur pre juniora do 18 rokov, a potom počas sezóny prídete kedykoľvek a hráte zdarma. Druhou formou je pridelenie registrácie za 99 eur na rok, v čom je dvakrát grátis vstup na hru na deväť jamiek. Túto možnosť využívajú hlavne tí, ktorí len chcú, aby boli registrovaní v asociácii.

Poskytujete aj zľavy?
– Juniori do 15 rokov dostávajú 20 percent takisto ako študenti do 26 rokov. Pre seniorov je to desať percent. Máme tiež spoluprácu so spoločnosťou Sphere Card, čo sú vlastne zľavové karty platiace po celom svete. Pre bežných držiteľov je zľava desať percent, pre VIP pätnásť.

Piešťanský golfový klub je oázou pokoja.
 
Stali ste sa riadnym členom SKGA. Čo z toho vyplýva?
– Popri iných právach a povinnostiach sme získali hendikepovú autoritu. To znamená, že môžeme spravovať a upravovať hendikepy členov.

Čo znamená pojem hendikep?
– Odráža výkonnosť hráča. Začiatočník štartuje zo základnej hranice 54, čo značí, že dosiahne o 54 úderov navyše ako je stanovený štandard daného ihriska. Hendikep sa na turnajoch mení a postupne sa znižuje.

Golf je hrou, ktorá sa dá vykonávať aj vo vyššom veku.
 
Má piešťanské golfové ihrisko svoje špecifikum?
– Ihrisko sa zdá byť ľahké, no opak je pravdou. Hráč si musí dobre premyslieť, čo zahrá, úzky priestor nedovoľuje veľké rozpätie. Zároveň je oázou pokoja a ideálnym miestom pre juniorov i seniorov. Jeho dĺžka umožňuje „prechádzku“, ktorá sa dá absolvovať za hodinu aj štyridsať minút. Celý areál je komponovaný v parkovom štýle. Dýcha históriou, nachádzajú sa tam aj storočné stromy.

Keď už sme pri histórii – golf v kúpeľnom meste oslávi storočnicu. Pripomeniete si ju?
– Každý rok organizujeme turnaj Winterov pohár. Dátum je zakaždým rovnaký – 26. júl. Vtedy, v roku 1914, golfové ihrisko otvorili. Radi by sme si túto udalosť pripomenuli aj spoločenskou akciou s pozvaním významných klientov a partnerov.

V areáli sa nachádza deväť golfových jamiek.
 
Po svojom založení sa Golf & Country Club chcel orientovať aj na deti.
– Pokračovali sme v detských tréningoch a počas zimy náš profesionálny tréner oslovil zástupcov viacerých škôl s programom EASY GOLF – jednoduchou formou zábavy s golfom pre deti. Taktiež pripravujeme letné tábory spojené s výučbou anglického jazyka a ďalšími aktivitami.

Nádejate sa, že v klube môžete objaviť malého Tiger Woodsa? (svetovo najznámejší hráč golfu – pozn. red.)
– Už sa stalo. Sedemročného Tobiasa Munka označujú za veľký talent európskeho golfu. Získal cenu zlatý Albatros ako objav roka, vyhral golfovú túru US Kids Golf vo svojej kategórii… My sa mu snažíme vytvoriť maximálne podmienky na to, aby mohol golfovo vyrásť a reprezentovať náš klub.

Vstup do areálu golfového ihriska.

Areál však nie len golf samotný, ale chceli by ste ho vraj priblížiť širokej verejnosti.
– Ľudia majú vo vedomí zafixované, že kto nehrá golf, nemá tu čo robiť. Môžu však navštíviť našu reštauráciu ponúkajúcu raňajky, obedy i večere. Takisto si môžu dať pravú thajskú masáž. Poskytujeme priestory pre firemné večierky, stretnutia, biznis mítingy, ktoré dokážeme spojiť aj s takzvanou golfovou akadémiou.
Relatívnou novinkou nie je len Golf & Country Club, ale aj vy ako manažér. Klub na tomto poste zastupujete od 1. februára.
– Až takou „novinkou“ nie som. Pôsobím tu osem rokov, pred nástupom do funkcie som bol sekretárom klubu. Areál poznám celkom dôverne a táto práca mi prirástla k srdcu.




0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana