Upracte si s Domossom a vyhrajte

  • Spravodajstvo
  • 8. apríla 2014, 13:40
  • Autor:red/Domoss

V prvej časti nášho upratovacieho manuálu sa pozrieme na to, ako zbavíte svoju domácnosť špiny a neporiadku bez toho, aby ste ju zamorili agresívnymi chemickými látkami. Vedeli ste, že citrón je naozaj multifunkčný pomocník?
Sme zvyknutí všetko dezinfikovať, bieliť a drhnúť, no často úplne zbytočne a napáchame pri tom viac škody ako úžitku.

Objavili sa výskumy, ktoré potvrdili, že v domácnostiach, kde sa príliš často drhne toaleta, sa nachádza viac baktérií ako u ľudí, ktorí nie sú posadnutí hygienou. Dalo by sa povedať, že prílišná čistota škodí viac ako nedostatočná. Najmä ak používate agresívne chemikálie. Drastické čističe často ničia povrch kachličiek či dreveného nábytku a vylučujú do ovzdušia látky, ktoré nielen alergikom môžu spôsobiť nepríjemnosti. Ak máte malé deti či chcete chrániť životné prostredie aj svoje zdravie, poobzerajte sa po prírodných pomocníkoch.
Ekotipy namiesto chémie:
■ ocot – využijete ho všade tam, kde sa potrebujete zbaviť nánosov špiny, mastnoty a vodného kameňa. S octovou vodou umyjete špinavý drez, nerezové výlevky aj dvierka na rúre. Pripravte si vhodný čistiaci koktejl zmiešaním pollitra octu s 250 ml vody.
■ citrónová šťava – v kombinácii s olivovým olejom vyčistí a osvieži nábytok. Ak ho zmiešate so soľou, vytvoríte prírodný píling na odstránenie všetkých nečistôt a pachu z odolných povrchov.
■ sóda bikarbóna – zmes z jedlej sódy a vody dokonale vyčistí špáry medzi kachličkami v kuchyni aj v kúpeľni.
■ handričky z mikrovlákna – táto handrička umyje okná a vyleští hladké povrchy, no zbaví vás aj prachu a to bez použitia agresívnych čistiacich prostriedkov. Postačí vám čistá voda.
■ tlakové čističe – šetrite svoju chrbticu aj prírodu. To, čo by ste museli ručne čistiť celé hodiny, zvládne tlakový čistiť za pár sekúnd. Silný prúd vody vyčistí váš bicykel, automobil aj príjazdovú cestu.
Vaša domácnosť sa menšiemu množstvu chemických prostriedkov iba poteší. Nezabúdajte, že menej je niekedy viac. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte s DOMOSSom exkluzívny značkový tlakový čistič Bosch alebo akumulátorový vysávač Bosch a upratovanie bude pre vás hračka. Ak sa nechcete spoliehať na šťastie v hre, navštívte obchodný dom DOMOSS a vyberte si zo stoviek pomocníkov do domácnosti. Aj s možnosťou nákupu na splátky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia