Školu v Krakovanoch obrátili naruby

  • Spravodajstvo
  • 8. apríla 2014, 11:23
  • Autor:Zuzana Šupková

Základná škola v Krakovanoch zorganizovala podujatie „deň naruby“. V prvý aprílový deň si žiaci a učiteľky vymenili svoje pozície.

Žiačky, elegantne nahodené s „lodičkami“ na nohách, sedeli za katedrou a zadávali svojim pedagógom úlohy.
Napríklad na hodine prírodopisu musela vymenovať učiteľka desať cicavcov. Okrem toho sa v triedach vyučovala hudobná výchova, matematika, slovenský jazyk a literatúra.
Nápad s takýmto podujatím vymyslelo vedenie školy pred niekoľkými rokmi ako oslavu dňa vtipu. „Akciu robíme každoročne a deti sa na tento deň veľmi tešia, lebo vedia, že nebudú mať klasické vyučovanie, ale voľnejší režim,“ uviedla pre Piešťanský týždeň riaditeľka Eva Seitlerová.
Po vyučovaní sa žiaci zo všetkých tried hrali na futbalovom ihrisku v blízkosti školy. Pred obedom nasledovalo vyhodnotenie najkrajších masiek. Zamestnancov školy zaujal potápač s motýlikom na krku, ale aj chlapec, ktorý mal oblečené dievčenské tričko, sukňu a pančucháče. Medzi výherkyňami, ktoré dostali sladkú odmenu, bola i žiačka v maxi oblečení.
Veľké úsmevy na tvárach navodila tiež „modelka“ s fialovou parochňou, s ktorou sa nakoniec odfotografovali aj učiteľky. Na záver vyučovania deti zatancovali choreografiu, ktorú si pre pedagógov pripravili.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 8. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela