V Piešťanskom týždni 15/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2014, 14:39
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Schválili žiadosť na obnovu Kolonádového mosta
Piešťanská poslanecká dvadsaťpäťka sa stretla na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. V programe mali v utorok 1. apríla schvaľovanie predloženia žiadosti o nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu Kolonádového mosta.

Oziminy žltnú, v Moravanoch vysychajú studne
Mierna zima bez snehu, jar bez dažďa – to neveští nič dobré pre poľnohospodárov. V Roľníckom družstve v Moravanoch nad Váhom, ktoré hospodári aj na Hubine napadlo v tomto roku iba dvanásť milimetrov zrážok. Je to katastrofálne málo. Niektorým Moravancom vysychajú studne so spodnou vodou.

Nebuď otrok drog, hlásajú dve vozíčkarky
Obe sú pripútané na invalidný vozík. O to viac si vážia cenu zdravia, takže príliš dobre vedia o čom hovoria, keď apelujú na rovesníkov, aby nebrali drogy. Spolužiačkam zo Spojenej školy v Piešťanoch sa podaril husársky kúsok, keď v súťaži Nebuď otrok drog, ktorá vzbudila nevšedný záujem až 647 prispievateľov, si odniesli ocenenia. Ako jediné z celého Trnavského kraja.
Základnú školu v Krakovanoch obrátili naruby

Základná škola v Krakovanoch zorganizovala podujatie „deň naruby“. V prvý aprílový deň si žiaci a učiteľky vymenili svoje pozície. Žiačky, elegantne nahodené s „lodičkami“ na nohách, sedeli za katedrou a zadávali svojim pedagógom úlohy.
Hoteláčky varili v televíznej kuchyni

Študenti Hotelovej akadémie Ľ. Wintera opäť varili v televíznej kuchyni herečky Kamily Magálovej. Natáčanie relácie prebehlo koncom marca. Hotelákov na televíznych obrazovkách ľudia budú môcť vidieť 13. apríla v programe verejnoprávnej RTVS.
Sedemročný golfista z Golf & Country Clubu je európskym talentom 
Takú zostrihanú a zelenú trávu by závidel nejeden majiteľ rodinného domu. Aj vy si ju môžete vyskúšať počas na otvorených dverí, ktorý usporadúva Golf & Country Club v Piešťanoch. Koncom januára organizáciu prijali za riadneho člena Slovenskej golfovej asociácie. Nielen o nej sa Piešťanský týždeň zhováral s manažérom klubu Marekom Bockom.

Výsledky regionálnych futbalových súťaží
Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Všetci zástupcovia v piatej lige dokázali svoje zápasy vyhrať, Krakovany dokonca otočili z 0:2 na 3:2. Červeník si upevnil vedenie v oblastnej súťaži, keď prestrieľal Šípkové 5:1. Darilo sa aj Banke, ktorá si doma poradila s Bojničkami a vyhrala 3:0.
Na Sĺňave sa opäť behalo

Bežci z rôznych kútov Slovenska sa v sobotu zišli v Piešťanoch, kde sa zúčastnili jarného Behu okolo Sĺňavy. Pretekov sa zúčastnili pretekári všetkých vekových kategórii, no na trati dlhej 11,6 kilometra dominoval Martin Plačko z Brezovej, ktorý dobehol do cieľa s časom 43 minút a 44 sekúnd.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián